BECKER motory, s.r.o. 4 minuty
BECKER Váš specialista pro řídicí jednotky a pohony uvádí na trh nové motorické pohony C12 a E12 pro ovládání stínící techniky.
Silné duo pro lepší sluneční ochranu v novém roce

Silné duo pro lepší sluneční ochranu v novém roce

csm_Pressebild_01_web_02_5e12e4722e

Becker-Antriebe svými nově vyvinutými pohony C12 a E12 rozšířuje možnosti

Užívání si léta 2016 na terase a odpočinek v pohodlných obývacích prostorách samozřejmě v horkých dnech vyžadovaly efektivní sluneční ochranu. Důležitá je i pro velká panoramatická skleněná průčelí, která se stále nacházejí v aktuálním trendu. Neboť příjemné pokojové klima k pohodlnému bydlení koneckonců patří. Rolety, sluneční plachty a markýzy vytvářejí o slunečních dnech příjemný stín a zabraňují tomu, aby se vnitřní prostory přehřívaly či v nich vznikalo dusno. Dobré vyhlídky pro rok 2018 umožňují specialistům na pohony a ovládání Becker problematiku sluneční ochrany prohlédnout již nyní.

Nové technologie staví slunce do stínu

Ten, kdo si chce v příštím roce udělat pohodlí na stinných místech, se jednoduše uvolní s novým univerzálním pohonem pro sluneční ochranu R8-C12 … R50-C12. Díky integrovanému radiovému přijímači je kompatibilní s řídícím programem Centronic od Becker-Antriebe. Pomocí vzhledného intuitivního dálkového ovladače se tak dá ovládat nový elektrický pohon rolet, markýz a žaluzií pohodlně přímo z křesla. Možná je i automatizace požadovaných hodin otevření, jakož i chytré jednotlivé, skupinové a centrální ovládání pomocí až 16 vysílačů.

Dva proti horku

Dodatečně k C12 oznamují pohony Becker pro rok 2017 také nový univerzální pohon pro sluneční ochranu R8-E12 … R50-E12. Přitom mají C12 a E12 několik společných silných stránek. Oba jsou vhodné pro navíjecí hřídele od průměru 50 mm. Jsou opatřeny elektronickým koncovým vypínačem a zajišťují tak bezpečný provoz. Navíc disponují nové pohony pro sluneční ochranu Becker spínacím a vypínacím odlehčením platna, jakož i šetrným horním dorazem. Tím je zaručeno optimální přizpůsobení zavíracích sil pro stálou ochranu plátna a sluneční ochrana působí déle proti horku. Zvláštní výhodou je možnost univerzálního nasazení C12 a E12 v četných stínících systémech s dorazem i bez něj. Hlava motoru je samozřejmě převíjecí a nepřečnívá svým průměrem navíjecí hřídel. To umožňuje prostorově úspornou montáž a bezchybný provoz. Oba pohony sluneční ochrany se dají se svou zvýšenou zavírací silou použít i u kazetových markýz. Jsou vhodné pro otevřené i uzavřené kazetové markýzy a mohou být nastaveny přímo na místě s ohledem na požadavky zařízení.

Šetrná ochrana pro dlouhodobé používání

Bezpečnost mimojiné zajišťuje i detekce zablokování v obou směrech s automatickou reverzí a vícenásobným oveřením. Závěs tak zůstane během výjezdu na místě, pokud se objeví opravdová překážka nebo například větrný náraz. Obzvláště při automatickém, na slunci a hodině nezávislém výjezdu se jedná o šetrnou výhodu. Nejprve dochází vícenásobným oveřením ke snaze dosáhnout požadované cílové pozice. Pokud se jedná o skutečnou překážku, nepokračuje pohon ve svém směru, ale vrátí se o několik centimetrů nazpět. Je-li překážka jen přechodná, jako zmiňovaný příklad větrného nárazu, popojede závěs při druhém či třetím ověření jednoduše do své cílové pozice. Aby vždy vše odpovídalo, je s novými pohonnými řešeními Becker navíc k dispozici i automatícké vývážení závěsové délky. Další společnou výhodou je také funkce automatické instalace. Umožňuje jednorázovým vysunutím a zasunutím spuštění provozu zařízení. Přitom si pohon najde své konečné pozice samostatně. Tato funkce přináší, ve srovnání s manuálním nastevním konečných pozic, podstatné zjednodušení.

Technická preciznost a specifické výhody

Přesahujíc společné znaky, nabízejí pohony Becker pro sluneční ochranu i další individuální výhody. U pohonu C12 s integrovaným radiovým přijímačem tak mohou být mezipozice dosaženy z jakékoli polohy a je také možné naprogramování dvou volitelných mezipozic. E12 pak usnadňuje napínání a povolování plátna speciální funkcí, která se dá nastavit na místě. Kromě toho může být provedeno nastavení cílových pozic pomocí spínače na hlavě pohonu bez nutnosti využití speciálního nastavovacího setu.

S novými technologiemi, na které budou v roce 2017 a 2018 navazovat ještě další dobré nápady, Becker dává volný průběh radostnému očekávání dalšího léta. A toho se určitě dočkáme.

becker

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě BECKER motory, s.r.o., která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její další články.

Navštivte firemní profil BECKER motory, s.r.o. nebo web becker-motory.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu BECKER motory, s.r.o. a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (jeden komentář)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace