2 minuty
Společnost METAL TRADE COMAX – provozuje ve třech provozovnách válcovací centra na výrobu armovacích profilů (výztuh) pro plastové okenní a dveřní systémy.
METAL TRADE COMAX - váš dodavatel ocelových výztuh

PROFILOVACÍ CENTRA METAL TRADE COMAX, a.s.

na tenkostěnné profily z pozinkované pásky


  • Profilovací centrum MT COMAX, s r.o. Košice

Výroba pozinkovaných profilů ve společnosti METAL TRADE COMAX byla zahájena na Slovensku v roce 2009, po založení dceřiné společnosti MT COMAX s r.o. V průmyslovém areálu Válcoven profilů v Košicích, v těsném sousedství železáren U.S. STEEL Košice, dnes přes 50 zaměstnanců pracujících na devíti profilovacích linkách ročně vyrábí přibližně 20.000 tun sádrokartonových a okenních profilů pro renomované evropské společnosti, jako jsou například Rigips, Gealan, Aluplast, Finstral a další. V posledních letech vzrůstá poptávka po stále složitějších a technicky náročnějších profilech určených pro nábytkářský průmysl. Jsou to profily, pro které je často nutné navrhnout nejen válce na tváření, ale celou tvářecí linku vybavenou lisy pro děrování a vystřihování otvorů s přesnou tolerancí.

  • Profilovací centrum LITOVEL

V roce 2011, po akvizici akciové společnosti KVARTA LITOVEL, získala společnost METAL TRADE COMAX nejen moderní výrobní areál na Moravě, ale i zkušené zaměstnance a odborné know-how. V současnosti zde na 4 tvarovacích linkách probíhá výroba profilů o tloušťkách od 0,8 do 3 mm. Jedná se převážně o profily pro výrobu plastových oken a dveří, ale i o profily pro automobilový a elektrotechnický průmysl.

Díky dotaci z fondů Evropské unie společnost rozšířila sortiment výrobků o svařované pozinkované profily se šopováním. K další inovaci linek došlo doplněním o kontinuální děrování. Dle požadavků zákazníků středisko zajišťuje i dodávky profilů řezaných na přesnou délku na automatické kotoučové pile ADIGE.

V současnosti se v Litovli vyrábí přibližně 15.000 tun výrobků ročně. Pro zajištění co nejlepších podmínek pro zákazníky společnost v roce 2016 rozšířila technické vybavení o další tvarovací linku a nový moderní sklad o rozloze 3.000 m².

  • Profilovací centrum VELVARY

V roce 2012 byla výroba tenkostěnných profilů zahájena přímo v sídle a hlavním výrobním závodě společnosti ve Velvarech. Cílem bylo využít synergii dělícího centra a lakovací linky na jednom místě. Celkem 25 zaměstnanců pracujících ve dvou směnách vyrobí měsíčně na dvou profilovacích linkách přibližně 800 tun sádrokartonových profilů typů CD, UD, CW a UW. Standardně se jedná o profily v hladkém provedení, ale pro společnost Saint-Gobain jde o výrobu rigidizovaných profilů s licencí UltraSTEELTM a o speciální profily typu MultiTec. Inovovaným produktem ve výrobním portfoliu velvarského centra jsou sádrokartonové profily vyráběné z lakovaných pozinkovaných pásek určené do prostředí s vyšší vlhkostí a rizikem kondenzace.

comax

Více informací naleznete na webu mtcomax.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmy z oboru a ony se vám samy ozvou!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (jeden komentář)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace