KomfortníOkna 5 minut

Stabilizace okenního nebo dveřního křídla při větrání, a to jak ve vyklopené, tak v otevřené poloze, je komfortnější, když používáte magnetickou protiprůvanovou pojistku Windyy, kterou lze dodatečně instalovat během pěti minut na každé plastové okno či balkonové dveře.

Fixace okenního křídla přes protiprůvanovou pojistku – Windyy

Asi každý z nás se setkal se situací, kdy v průběhu větrání okny nebo balkonovými dveřmi přišel silnější vítr a museli jste spěchat okno či dveře rychle zavřít. Je klíčové, abyste zamezili „třískání“ křídla o ostění s možností poničení vnitřních omítek nebo prasknutí skla anebo v horším případě ještě poničení záclon nebo vnitřních závěsů, žaluzií a textilních rolet. My říkáme STOP nekontrolovanému větrání a pohybu křídel – proto je tu produkt Windyy, který vám zaručí komfortní větrání.

průvan pojistka

Jaké jsou způsoby fixace pohybu okenního nebo dveřního křídla?

Způsoby takové fixace jsou do pozice otevřené nebo vyklopené polohy okenního či balkonového křídla. Magnetická pojistka pracuje na principu několika spolupracujících magnetů, které kladou odpor při pohybu křídla. V závislosti na tom je třeba vyvinout větší sílu při manipulaci s křídly při větrání tak, aby se neměnila poloha po instalaci magnetické pojistky. Magnety jsou konstruovány takovým způsobem, aby odolaly možnému vychýlení křídla při silnějším větru.

Máte problém s dýcháním?

Dospělá osoba během dne provede přibližně 22 000 nádechů a vdechne přibližně 20 000 litrů vzduchu s 40–70 % kontaminace prachem, což je pak hlavní příčina alergií a chorob. Zdravý a řádně zvlhčený vzduch je vzduch, který je v rozmezí 40–60% relativní vlhkosti. Chcete-li vyrovnat úroveň vlhkosti, měli byste místnosti často větrat. Díky ventilaci se zbavujeme prachu, alergenů a toxických látek, které se uvolňují z nábytku a stavebních materiálů (např. formaldehyd, olovo, aromatické uhlohydráty) a dodávají našemu tělu kyslík nezbytný pro život.

Znečištěný a špatně okysličený vzduch ničí spánek a koncentraci a může způsobit nemoci jako jsou astma, alergie a mnoho dalších. Podzimní a zimní období je navíc obdobím, kdy jsme obzvláště vystaveni pobytem v místnostech se špatnou kvalitou ovzduší. Nepříznivé povětrnostní podmínky způsobují, že okna zavíráme častěji, protože se obáváme ztráty tepla.

Jak vám může pomoci Windyy – magnetická protiprůvanová pojistka?

Nabízíme mechanismus, který vám umožní zcela ovládat polohu otevřeného okna. Žádný strach z průvanu a nárazů větru (získáte plnou stabilizaci otevřeného okna). Nabízíme magnetickou pojistku Windyy, která umožňuje otevřít okno na šířku, kterou si vyberete, což je užitečné zejména v chladnějších dnech a nocích. Zlepšíte tak spánek, koncentraci, pohodlí a kvalitu svého života.

průvan pojistka

Máte problém se zajištěním bezpečnosti vašich domácích mazlíčků, konkrétně koček?

Kočka, která se snaží dostat ven nebo skrz okno ventilačkou (vyklopenou do polohy křídla) nemůže s křídlem pohybovat. V opačném případě se totiž posouvá pod vlivem gravitace do štěrbiny okna a čím více bojuje, tím více se zasekne, což má za následek nevyhnutelné mechanické poškození tkání. Pak následuje tlak na břišní aortu, což může vést k poranění míchy nebo prasknutí. Pokud není rychlá záchrana a kočka není propuštěna, zemře v hrozném utrpení.

Jak vám může pomoci Windyy – magnetická protiprůvanová pojistka?

Windyy je magnetická pojistka pohybu křídla, která umožňuje hladké otevření mezery okna (na milimetr přesně). Takže můžete otevřít okno a vytvořit tak stabilní mezeru, která je bezpečná pro vaši kočku, a Windyy zaručuje, že mezera vyklopeného okna se nezmění (kočka nebude schopna okno více pootevřít sama) a proto se nedostane do úzké pasti vyklopeného křídla. Pokud máte zabezpečený balkon a otevřete okna nebo balkonové dveře dostatečně do vaší oblíbené větrací polohy, Windyy vám zaručí stabilní pozici křídla bez toho, aby ohrozilo vaše domácí mazlíčky.

průvan pojistka

Máte problém s nadměrnou vlhkostí a plísněmi?

V moderních budovách mají okna z PVC tendenci být příliš těsná. Vlhkost udržovaná v místnosti (přes 60 %), nedostatek řádného oběhu vzduchu – to jsou hlavní důvody vzniku plísní. V bytě, kde žije tříčlenná rodina, se tvoří asi 6 až 10 litrů vlhkosti. Pro kompenzaci vlhkosti v našich bytech je nutná častá ventilace a efektivní provoz systému cirkulace vzduchu. Ve většině bytů je přirozený (gravitační) větrací systém, který bude fungovat dobře, pokud okna nebudou příliš těsná.

Problém zvýšené vlhkosti v místnostech se zvyšuje na podzim a v zimě, kdy venkovní teploty nevedou k otevírání oken – pak je problém s větráním a bohužel i s výskytem plísní. Asi hlavním indikátorem zanedbaného včasného varování před nadměrnou vlhkostí a tvorbou plísní v místnosti je vodní pára kondenzovaná na spodní části okenních rámů či křídel z vnitřní strany skla. Jestli se vám tento jev vyskytuje více dní po sobě, měli byste okamžitě řešit vhodný systém větrání.

Jak vám může pomoci magnetická pojistka Windyy?

Nabízíme mechanismus, který vám umožní zcela ovládat polohu otevřeného okna. Žádný strach z průvanu a nárazů větru (získáte plnou stabilizaci otevřeného okna). Naše magnetická pojistka Windyy vám umožní otevřít okno na šířku, kterou si vyberete, což je velmi užitečné během chladnějších dnů a nocí (můžete otevřít až na několik milimetrů). Vyrovnáte tím vlhkost v místnosti, což přímo přispěje k vítězství v boji s houbami a vlhkostí ve vašem bytě.

Zdroj obrázků: https://www.komfortni-okna.cz/.
komfortni-okna

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě KomfortníOkna, která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její hodnocení nebo další články.

Navštivte firemní profil KomfortníOkna nebo web komfortni-okna.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu KomfortníOkna a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (40 komentářů)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace