SVĚT OKEN 1 minuta
Stínící techniku obecně si každý spojuje s horkými letními dny, kdy nás chrání před sluncem. V praxi se však stínící technika hodí i v chladných dnech, na podzim i v zimě. Nejužitečnější jsou venkovní žaluzie a venkovní rolety. Důležité je, že se jedná o venkovní zastínění. V tomto článku se podíváme na venkovní žaluzie a jejich využití v zimě
Venkovní žaluzie využijete i v zimě

K čemu jsou žaluzie v zimě dobré

Hlavní specialitou a výhodou žaluzií třeba oproti roletám je fakt, že mají polohovatelné lamely. Díky jejich natáčení velmi citlivě regulujeme přísun světla do místnosti. Když máte venkovní žaluzie, jsou zde i další výhody:

  • Zlepšují tepelně izolační vlastnosti. S venkovními žaluziemi uniká okny méně tepla a dovnitř přichází méně chladu. Snižuje se rosení oken a celkově ušetříte za vytápění.
  • Další překážka pro zloděje. Když se k vám někdo bude chtít vloupat přes okno, musí překonat o překážku více. Třeba si to kvůli venkovním žaluziím zloděj rozmyslí (ještě lepší jsou v tomto venkovní rolety).
  • Fungují jako protihluková bariéra. Zatažené žaluzie výrazně snižují hluk z ulice a samozřejmě také zajišťují soukromí v pokoji.
  • Chrání okna. Venkovní žaluzie fungují i jako ochrana oken před nepříznivými povětrnostními podmínkami, ale také před rozbitím okna, třeba když si kolem hrají děti.

Různé lamely, barvy a druhy

V dnešní době můžete sehnat žaluzie s různými typy lamel v různých velikostech a barevném provedení. Kvalitní venkovní žaluzie vám vydrží dlouhá léta. Jejich údržba je celkem jednoduchá, stačí pravidelně otírat jednotlivé lamely od prachu a hlavně si nechat žaluzie namontovat od odborníků.

Nakupujte u výrobce či prodejce, který kromě internetových stránek provozuje i kamennou prodejnu. Je to známka důvěryhodnosti, navíc budete mít místo, kde se můžete o výběru žaluzií poradit, případně kde budete hledat servis žaluzií nebo řešit případné reklamace.

svetoken-logo

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě SVĚT OKEN, která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její další články.

Navštivte firemní profil SVĚT OKEN nebo web svet-oken.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu SVĚT OKEN a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (3 komentáře)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace