HT DVEŘE 3 minuty

Rozhodli jste se chránit váš majetek novými bezpečnostními dveřmi – dokonce jste si již vybrali konkrétní produkt a dodavatele – ale nevíte, jak dlouho bude probíhat samotná výměna? Pokud montáž svěříte do rukou odborníků, nemusíte se bát, že by do vašeho bytu několik dní zela místo dveří prázdná díra. Za pár hodin bude vše hotovo a váš byt je nyní chráněn před nezvanými návštěvníky.

Montáž bezpečnostních dveří v deseti krocích

Montáž bezpečnostních dveří v deseti krocích

  1. Při objednávce dveří si automaticky domluvíte den, kdy vám je odborná firma přijede nainstalovat. Nemusíte si chystat nic speciálního, montážní pracovníci vše potřebné přivezou s sebou.
    Montáž bezpečnostních dveří v deseti krocích
  2. Pracovníky očekávejte v daný den kolem osmé hodiny ráno. Než se dají do práce, zkontrolují s vámi ještě správnost vámi vybrané barvy dveří a prověří, zda jejich šířka odpovídá rozměrům dveřního otvoru.
    rtemagicc_img_0466.jpg
  3. U ověřených firem se nemusíte bát, že by při montáži došlo k jakémukoli poškození vašeho nábytku nebo podlahy. Pracovníci podlahu předem zabezpečí krycí podložkou.
    rtemagicc_img_0518.jpg
  4. Než se budete moci pokochat novými dveřmi, musí se odstranit ty staré, a to včetně zárubně. Jen s novými zárubněmi si totiž můžete být jisti, že budete stoprocentně zabezpečení a dosáhnete tak dokonalých protihlukových a tepelně-izolačních vlastností. Pokud to budou nové dveře vyžadovat, rozšíří pracovníci po odstranění původních zárubní také dveřní otvor.
    rtemagicc_img_0005.jpg
  5. Aby vše dokonale těsnilo, upraví v případě potřeby také výšku dveří a zárubně. Na dveře se přimontuje kování, kukátko, zámky a další doplňky.
    rtemagicc_img_0162.jpg
    rtemagicc_img_0203.jpg
  6. Poté už nic nebrání ukotvení nové zárubně do upraveného dveřního otvoru. Kotvení se provádí na rámové hmoždinky, díky kterým je možné dokončit montáž během jediného dne, a které současně zvyšují pevnost zabudované zárubně. Na tu se nasadí nové dveře a vyzkouší se, jestli fungují tak, jak mají.

    rtemagicc_img_0734.jpg
    Montáž bezpečnostních dveří v deseti krocích

  7. Když pracovníci zjistí, že vše funguje, vysadí dveře opět z pantů a zárubně vyplní betonem. K tomu se používá především rychletvrdnoucí beton, takže po dvou hodinách už je možné zeď omítnout.
    rtemagicc_img_0021.jpg
    rtemagicc_img_0034.jpg
  8. V tuto chvíli se dveře již finálně nasadí do zárubně a ještě jednou se vyzkouší, zda správně těsní a lze je bez problémů zamknout.
    rtemagicc_img_0514.jpg
  9. Pracovníci po sobě vše uklidí a vaše staré dveře, zárubně i další odpad odvezou do ekodvora.
    rtemagicc_img_0227.jpg
  10. Nakonec obdržíte oficiální předávací protokol a fakturu. Váš byt je v tuto chvíli již plně chráněn.
    rtemagicc_img_0273.jpg

Celý proces zabere v panelovém domě zhruba 6 hodin. V cihlovém domě trvá kvůli náročnějším zednickým pracím výměna o něco déle, ale i tak se bez problémů vejdete do jednoho dne.

Co by měly kvalitní bezpečnostní dveře splňovat?

Pokud ve svém obydlí neschraňujete umělecké sbírky či jiné velmi cenné věci, budou vám stačit dveře s bezpečnostní třídou 3. Dbejte na to, aby vám ke dveřím dodavatel vždy přiložil také oficiální bezpečnostní certifikát. Bude se vám hodit při sjednávání pojištění vašeho bytu.

Pří výběru bezpečnostních dveří se zajímejte o to, jestli splňují následující podmínky:

  1. Měly by mít ocelovou konstrukci s natavenou kvalitní dekorativní fólií.
  2. Na bočních a horní straně konstrukce by měly být dveře vybaveny bezpečnostními čepy, které dveře chrání před vysazením z pantů.
  3. Pozornost byste měli věnovat také bezpečnostnímu zámku a kování. Zámky vždy pořizujte dva – centrální zámek tak nebude tolik zatěžován a pro chvíle, kdy jste právě doma, můžete využít přídavný horní zámek. Ten je vybaven tzv. vrtulkou umožňující zamknutí z interiérové strany bez použití klíče.
htdvere

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě HT DVEŘE, která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její další články.

Navštivte firemní profil HT DVEŘE nebo web htdvere.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu HT DVEŘE a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (3 komentáře)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace