SVĚT OKEN 2 minuty
Ne vždy musí Vánoční úklid znamenat stres. Stačí věci brát s nadhledem, mít dobrou techniku na mytí oken a vědět pár tipů jak na to.
Vánoční úklid v klidu a pohodě. Jde to?

Vánoční úklid v klidu. Jde to!

Vánoční úklid v klidu. Jde to!

Slyšíte spojení „vánoční úklid“ a polévá vás studený pot? Není se čemu divit, vždyť málokterá činnost v předvánočním čase, je tak stresují jako úklid domu. Někdy si ale člověk věci zbytečně komplikuje a věřte, že i k úklidu se dá přistupovat pozitivně a zvládnout ho v pohodě.

Vytvořte si tu správnou atmosféru

Nepřistupujte k úklidu hned negativně, ale spojte si ho s pozitivními vjemy. Pusťte si při něm například svoji oblíbenou hudbu nebo si dejte do aroma difuzéru nějakou příjemnou vůni, která uklidní, nebo naopak nabudí vaši mysl.

Od věci ani není dát si sklenku nějakého dobrého vína. Moc to s tím pitím ale nepřehánějte, abyste dokázali rozeznat hadr od koštěte:)

Něco změňte

Jestliže vás vánoční úklid stresuje, očividně děláte něco špatně. Zkuste proto zcela změnit zavedený rituál. Pokud jste například doteď dávali přednost tomu, že za 24 hodin vygruntujete celý dům, zkuste si činnosti rozložit do více dní.

Zapojte členy domácnosti

Vánoční úklid by neměl zůstávat jen na bedrech jedné osoby, přece jenom je vás v domácnosti více, tak není fér, aby vše zastal jeden člověk. Proto se nebojte do práce zapojit i ostatní členy rodiny. Rozdělte úkoly, děti nějak motivujte a než se nadějete, bude vše hotovo.

Dělejte věci efektivně

Každý z nás má nějaký zavedený rituál úklidu – každý vytírá jinak, každý myje okna jinak, každý se zbavuje mastnoty jinak. Napadlo vás ale, že možná existují rychlejší a efektivnější způsoby?

Než se proto pustíte do uklízení, zkuste si zagooglovat a najít nějakou lepší techniku, která by vám mohla ušetřit spoustu času. Rad je plný internet a třeba zjistíte, že jste doteď dělali něco zbytečně zdlouhavě.

Například před mytím oken se můžete inspirovat naším článkem Jak správně umýt okna, ve kterém se dozvíte, jak správně umýt okna, aby byla bez šmouh, a co máte přidat do vody, aby to fungovalo jako odmašťovač a leštidlo.

Tak už se úklidem nestresujte. Nezapomeňte, že i on má mnoho výhod, například jen to, kolik věcí, o kterých jste si už mysleli, že jsou nadobro ztraceny, při něm najdete. A až ho budete mít za sebou, zkuste se nějak odměnit. Určitě najdete v obchodě něco, co si za dobře odvedenou práci zasloužíte.


svetoken-logo

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě SVĚT OKEN, která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její další články.

Navštivte firemní profil SVĚT OKEN nebo web svet-oken.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu SVĚT OKEN a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (10 komentářů)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace