PVC OKNA s.r.o. 2 minuty

Díky stále většímu důrazu na izolaci plastových oken se na trhu objevila alternativa standardního podkladního profilu, která do značené míry eliminuje tepelné mosty. Jedná se o produkt s názvem Purenit, což je výrobek na bázi tvrdého polyuretanu.

Purenit – alternativa podkladového profilu

Z hlediska tepelných mostů je styk plastového okna a balkónových či francouzských dveří s parapetem nebo s podlahou tím nejslabším místem. Zde je standardně okenní rám podložen podkladovým profilem, který však svými izolačními vlastnostmi zaostává za izolačními vlastnostmi samotného okna. Pro standardní osazení plastových oken je systémový podkladový profil přijatelným a uspokojivým řešením, pro který se také provádějí veškeré zkoušky a atestace, díky čemuž okno pořízené s tímto profilem splňuje všechny technické normy a požadavky. Hledáte-li však vylepšení tohoto detailu, který jistě zasluhuje pozornost, popř. připravujete-li realizaci nízkoenergetického či pasivního domu, pak je pro vás použití Purenitu tím pravým řešením. Purenit nabídne nejen potřebné izolační vlastnosti, ale i vysokou pevnost v tlaku, aby unesl váhu plastového okna či dveří.

purenit

Materiál, ze kterého je Purenit vyroben, je velice snadno opracovatelný, ukotvitelný do rámu plastového okna a je také minimálně nasákavý. Dále nabízí odolnost vůči chemikáliím a lze jej kombinovat a lepit s jinými materiály. Všechny výše zmíněné vlastnosti jej předurčují jako vhodné řešení pro odstranění tepelných mostů na stavbách, a to nejen v nízkoenergetických a pasivních domech.

Do těchto staveb je z řady naších výrobků vhodný prémiový profil Superline, pro nějž existuje systémově upravený podklad z Purenitu (viz obrázek níže), který pasuje přesně na vnější konturu okenního rámu.

purenit1

podkladový profil pro systém Superline

Nechejte si nezávazně zakalkulovat příplatek za použití tohoto jedinečného výrobku.

Na obrázcích níže se pak můžete přesvědčit o tom, jak se chová tepelná křivka při venkovní teplotě –15 stupňů a vnitřní teplotě +22 stupňů Celsia.

Balkonové dveře se standardním podkladovým profilem a s aplikací Purenitu

purenit2

Vlastnosti Purenit® 500m

  • součinitel tepelné vodivosti: λD = 0,080 W/mK
  • objemová hmotnost: 475–540 kg/m3
  • napětí v tlaku: δ10 = 7,5 Mpa
  • nasákavost dlouhodobá: Wit 0,2%
  • faktor difúzního odporu: µ = 8
Zdroj obrázků: http://www.purenit.cz/.
pvconka logo

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě PVC OKNA s.r.o., která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její další články.

Navštivte firemní profil PVC OKNA s.r.o. nebo web pvcokna.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu PVC OKNA s.r.o. a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (jeden komentář)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace