NEXT 2 minuty

Vybíráte-li vstupní bezpečnostní dveře do domu či bytu, nenechávejte nic náhodě a nespokojte se s první nabídkou, na kterou narazíte. Stejně tak není určitě dobré vybírat jenom podle ceny: dnes jsou na trhu desítky subjektů nabízející bezpečnostní dveře a řada z nich není příliš seriózní. Velmi nízká cena značí, že nemůže jít o kvalitní, certifikovaný a funkční výrobek, naopak přemrštěná cena ale zároveň automaticky neznamená, že se jedná o nepřekonatelné řešení. Nejlepší je proto se vždy opřít o doporučení někoho známého.

Stojí levné vchodové bezpečnostní dveře za to?

Pokud jsou dveře podezřele levné, zkontrolujte, že mají alespoň tyto náležitosti:

  1. Bezpečnostní certifikát přesně pro daný typ dveří (řada firem dodává levné dveře z Polska nebo Číny, mají certifikát na jediný typ dveří, ale dodají vám ho ke všem ostatním a pojišťovna vám potom v případě vykradení neposkytne plnění).
  2. Pokud bydlíte v bytě, požadujte protipožární certifikát.
  3. Kování (klika a madlo) a zámková vložka musí mít bezpečnostní certifikát stejný nebo vyšší, než mají dveře.
  4. Dejte pozor na levné dveře s povrchem z plastu, fólie nebo tapety. Jejich životnost není velká.
  5. Prověřte si historii firmy, její případné dluhy a podobně.
  6. Zjistěte, jestli firma garantuje bezúhonnost montérů (mají přece jen celý den v ruce vaše klíče).
  7. Prověřte fungování servisních linek.

Důležité je, aby bezpečnostní dveře byly odolné proti všem známým způsobům překonávání dveří. Zároveň by měly odpovídat platným normám a měly by mít platné certifikáty vydané českou zkušebnou. A nejen to: důležitou součástí je i certifikovaná montáž, nonstop servis a zámečnická pohotovost. V takovém případě budete mít dobrý pocit a klid, že jste pro svou bezpečnost udělali maximum.

Podle konstrukčního know-how výrobce, kvality použitých materiálů a výrobního procesu je daným bezpečnostním dveřím přiřazena tzv. bezpečnostní třída. Bezpečnostní vchodové dveře značky NEXT spadají do 3. a 4. bezpečnostní třídy a kromě odolnosti proti vloupání navíc vždy splňují i vysoké požadavky na zvukovou a tepelnou izolaci včetně požární odolnosti.

Kromě prověřených bezpečnostních prvků klademe důraz také na design nabízených výrobků. Naše dveře nabízíme s několika druhy povrchových úprav – dýha, laminát, masivní dřevo, speciální exteriérové povrchy, repliky starých dveří, nerezové povrchy a samozřejmě prosklené varianty.

Bezpečnostní dveře NEXT lze také přizpůsobit individuálním požadavkům, a to i co se týče rozměrů. Samozřejmě i k zakázkovým bezpečnostním dveřím je zaručeno splnění všech certifikátů, které vždy musejí odpovídat 3. a 4. bezpečnostní třídě. Orientační cenu bezpečnostních dveří NEXT naleznete zde – ceny bezpečnostních dveří, přičemž s výběrem vám velmi rádi pomůžeme. Stačí se na nás jen obrátit.

Zdroj obrázků: https://www.next.cz/.
next_logo

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě NEXT, která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její další články.

Navštivte firemní profil NEXT nebo web next.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu NEXT a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (2 komentáře)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace