2 minuty
Kompletní systém okenních začištovacích profilů pro systém ETICS nabízí česká výrobní firma LIKOV a to ve vysoké kvalitě a rychlém termínu dodání. Samozřejmostí je i barevné řešení pro napojení lišt ve podobné RAL barvě jako je fasáda nebo vnitřní omítka.
Okenní fasádní začistovací profily systému ETICS firmy LIKOV

Mezi ETICS začišťovací profily pro interiérové i exteriérové napojení fasády s okny a dveřmi slouží především:

Nadpražní profily
Nadpražní profily LTU, LTDU, VLTU, VLTU – 2H vkládáme zásadně do čerstvě nanesené stěrkové malty na povrchu izolantu. Profil přiložíme na roh z izolačních desek, zatlačíme do malty a srovnáme vodováhou. Potom zatlačíme do malty i výztužnou síťovinu po stranách profilu. Hmotu, která se nám vytlačí přes síťovinu, stáhneme a srovnáme ocelovým hladítkem do roviny. Vnitřní rohy ostění je vhodné zpevnit vložením výrobku armovací roh.

Okenní začišťovací profily
Nejprve z rámu okna odstraníme ochrannou fólii a očistíme jej od zbytků lepidla a mastnoty. Profil zkrátíme speciálními nůžkami na požadovanou délku, odstraníme krycí fólii z pěnové dilatační pásky a nalepíme na rám těsně k izolantu. Některé profily jako jsou např. STANDARD, LW34-pro, LW29-plus je nutné nalepit ještě před lepením izolantu. Ostatní profily lze instalovat i po nalepení izolantu na ostění. Následně naneseme stěrkovou maltu na nalepený izolant a zatlačíme do něho výztužnou síťovinu profilu. Hmotu, která se nám vytlačí přes síťovinu, stáhneme a srovnáme ocelovým hladítkem do roviny. Vnitřní rohy ostění je vhodné zpevnit vložením výrobku armovací roh.

Speciální profil LW36-plus osazujeme v případě, že je potřeba se vyhnout lepení profilu k rámu okna. Profil zasuneme bez lepení mezi izolaci a rám a zafixujeme pomocí kolíků k izolantu. Při dodatečné montáži oken můžeme profil zastěrkovat předem. Odstraněním uzávěru se uvolní PUR expanzní páska a tím se aktivuje dilatační funkce profilu.

Dalším faktorem pro výběr začišťovacího profilu je finální vzhled. V zásadě jsou tři kategorie – profily s přiznanou hranou, např. okenní profily 6 a 9 mm, dále profily s nepřiznanou hranou, např. US8, EKO a poslední kategorií jsou profily s ochrannou lamelou, např. CATNIC 9 mm / 3140-PGL, LS58 DYNAMIK 6 mm a LW30-plus.

2D a 3D začišťovací profily dokáží přenést výrazné dilatační pohyby ve dvou nebo třech rozměrech. Použitím těchto profilů zamezíme vzniku prasklin a částečnému nebo úplnému oddělení profilu od okenního rámu. Běžné začišťovací profily nemají dostatečnou kapacitu pro udržení dilatací konstrukcí větších rozměrů. 2D a 3D profily se navrhují pro použití v závislosti na velikosti stavebního otvoru, pozici rámu okna vůči fasádě a tloušťce tepelné izolace.

Více informací na www.likov.cz

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmy z oboru a ony se vám samy ozvou!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (jeden komentář)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace