ASSA ABLOY Czech & Slovakia 1 minuta
Podle policejních statistik se mezi lety 2017 a 2018 výrazně zvýšila průměrná výše škody vloupáním do bytů a rodinných domů, a to na 64 000 korun. Ceny kvalitních cylindrických vložek s ochranou kopírování klíčů prostřednictvím bezpečnostní karty se přitom pohybují již kolem 1000 korun. „Cylindrické vložky bezpečnostní třídy 3 musejí odolávat pokusu o překonání nejméně pět minut. Tak rychle to ale zvládne jen zkušený zámečník, vybavený speciálními nástroji. Běžní bytoví zloději takové zámky často vůbec nepřekonají,“ uvádí Pavel Michálek, bezpečnostní expert značky FAB.
Škody při vloupání rychle rostou, Češi stále podceňují kvalitu zámků

Levné neoriginální polotovary na výrobu klíčů a klíče z nich vyrobené poskytují pouze základní ochranu, kterou zloděj překoná během několika okamžiků. Vyšší úroveň zabezpečení zajišťují certifikované cylindrické vložky ve třetí a čtvrté bezpečnostní třídě, které si ale kupuje jen necelá pětina (17 %) Čechů. „Výše pojistného limitu, tedy maximální částku, kterou pojišťovna může klientovi v případě vloupání proplatit za ukradené věci, přímo závisí na bezpečnostní třídě zámku a celkovém zabezpečení nemovitosti, uvádí Jan Marek, mluvčí pojišťovny Generali.

Kvalitní bezpečnostní certifikovaná cylindrická vložka je při ochraně před zloději naprostou nezbytností. Pouze přibližně pětina (19 %) Čechů je připravena investovat do cylindrické vložky a klíčů mezi 2 000 a 4 000 korunami. Taková částka přitom vystačí nejen na cylindrickou vložku bezpečnostní třídy 4, ale také na další prvky zabezpečení nemovitosti, například bezpečnostní kování FAB. „Trendem zabezpečení moderních domácností jsou rovněž inteligentní motorické zámky, jako je FAB ENTR, které se po zavření dveří automaticky zamykají a lze je ovládat chytrým telefonem,“ dodává Pavel Michálek.

O průzkumu

Reprezentativní průzkum provedla na začátku března 2019 výzkumná agentura Perfect Crowd na vzorku 404 respondentů ve věku 18 až 75 let.

logo_FAB

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě ASSA ABLOY Czech & Slovakia, která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její další články.

Navštivte firemní profil ASSA ABLOY Czech & Slovakia nebo web fab.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu ASSA ABLOY Czech & Slovakia a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (2 komentáře)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace