ISOTRA 1 minuta

Venkovní žaluzie jsou sice odolné, ale nánosy špíny se na nich mohou neblaze podepsat. Téměř neustále na žaluzie útočí nečistoty šířící se vzduchem – prach, pyl nebo špína způsobená hmyzem. Aby tak byly stále krásné a v perfektním stavu, měli byste svoje žaluzie čistit alespoň dvakrát ročně, a to vždy po skončení zimy a léta.

Jak čistit venkovní žaluzie snadno a rychle?

Jak na to?

  1. žaluzie sklopte do svislé polohy
  2. navlhčete je vodou
  3. očistěte je houbou nebo jemným hadrem namočeným do mýdlové vody nebo jaru – hadřík a houba by neměly být vyrobené z hrubého materiálu
  4. na závěr nečistoty smyjte čistou vodou

Kromě hadříku můžete použít i klasickou zahradní hadici. Pouze dávejte pozor, aby proud vody nebyl příliš silný. S chemií to nepřehánějte a dbejte na to, abyste na čištění nepoužívali příliš agresivní chemii. I když je povrch žaluzií vyroben z extra odolného hliníku, nevhodný čisticí prostředek mu může ublížit. Proto na žaluzie nikdy nepoužívejte žádné čisticí pasty, písky, ředidla apod. Vystačíte si jen s mýdlovou vodou nebo obyčejným jarem, který má doma každý.

Obecně platí, že žaluzie v nízkých patrech zvládnete vyčistit sami. Pokud ale bydlíte ve vyšších patrech a na žaluzie nedosáhnete, využijte firem, které se na čištění venkovních žaluzií specializují.

Zdroj obrázků: https://www.isotra.cz/.
logo_isotra

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě ISOTRA, která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její další články.

Navštivte firemní profil ISOTRA nebo web isotra.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu ISOTRA a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (jeden komentář)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace