Dřevoterm 2 minuty

Chcete být s našimi roletami spokojeni po dlouhá léta? Pak dodržujte naše desatero a zjistěte, která textilie je pro vás nejvhodnější a jak o ni správně pečovat.

10 užitečných rad pro výběr a dlouhou životnost stínící textílie

10 rad pro výběr stínící textilie

1) Nezapomínejte v místnosti pravidelně větrat

Ačkoli je většina materiálů v naší nabídce vhodná i do vlhkého prostředí, stále je potřeba v místnosti pravidelně větrat, a to zejména tam, kde jsou rolety umístěny hodně blízko u skla. Předejdete tak vzniku plísní a znehodnocení textilií rolet.

2) Rolety pravidelně stahujte a vytahujte

Při každodenním používání rolet se vyhnete usazovaní prachu na horním toči rolety a také případné deformaci látky dlouhodobou statickou pozicí. Pokud roletu používáte jen zřídka, nezapomeňte čas od času vysát usazený prach na horní straně návinu rolety.

3) Látku vybírejte s ohledem na svoje potřeby

Hledáte látky, které dobře odrážejí teplo, odolávají vlhkosti, jsou nehořlavé nebo se snadno udržují? Technické vlastnosti jednotlivých látek naleznete v našem katalogu textilií. Pro snadnější orientaci stačí použít průvodce výběrem textilií. S jeho použitím pak budete přesně vědět, které látky pro rolety hledáte.

4) Mírné zastínění zařídí látky průsvitné a velmi průsvitné

Pro mírné zastínění místnosti vybírejte světlejší odstíny polopropustných (tzv. semi-transparentních) látek – v našem průvodci jsou označené jako velmi průsvitné a průsvitné.

5) O větší zastínění se postarají tmavší polopropustné textilie

Pro výrazné zastínění místnosti vybírejte tmavší odstíny polopropustných látek – v našem průvodci jsou označené jako průsvitné a málo průsvitné. Velmi tmavé odstíny polopropustných látek světlo téměř nepropouští.

6) Úplnou tmu vyčarují blackoutové rolety

Pro úplné zatemnění vybírejte látky zatemňovací, často rovněž označované jako blackoutové.

7) Průsvitnost látek můžete i kombinovat

Chcete transparentní i zatemňovací textilii a nemůžete se rozhodnout, kterou variantu zvolit? Pak si vyberte kombinaci obou! Různě transparentní textilie umožňuje kombinovat roleta LEONTINA DUO nebo skládané rolety PLISÉ VARIO a PLISÉ DUO.

8) Pokud nezvolíte vyloženě průhlednou látku, dovnitř vám nikdo neuvidí

Pokud není u materiálů výslovně uvedeno, že jsou průhledné, nemusíte se bát, vidět přes ně není ani večer při rozsvíceném osvětlení.

9) Textilie čistěte dle návodu a maximálně na 30 °C

Při čistění textilie postupujte dle našich pokynů a doporučení. Při použití mýdla nebo jemného pracího prostředku rozpuštěného ve vodě do 30 °C vždy vyzkoušejte použití na méně viditelné části materiálu, předejdete tak jeho nežádoucím vizuálním změnám.

10) S výjimkou římských rolet žádné nežehlete

S výjimkou závěsových a záclonových materiálů ROMA se roletové textilie nesmějí žehlit.

Pavon

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě Dřevoterm, která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její další články.

Navštivte firemní profil Dřevoterm nebo web pavon.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu Dřevoterm a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (2 komentáře)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace