VPO Protivanov, a.s. 2 minuty
Společnost VPO Protivanov, s.r.o. jakožto jeden z nejstarších výrobců oken a dveří v ČR zařadila nově do sortimentu Zimní zahrady, které vyrábí z kvalitních německých systémů. 
Novinka v sortimentu VPO Protivanov - zimní zahrady

Zimní zahrada je investice, kde se vyplatí nepodcenit volbu dodavatele. Jsme připraveni za Vámi přijet, zaměřit prostor pro budoucí zimní zahradu, případně dle projektové dokumentace navrhnout optimální řešení zimní zahrady.

Pro výrobu zimních zahrad používáme plastové systémy německé firmy VEKA. Pro svislé stěny leze zvolit systém se stavební hloubkou 70 nebo 82 mm. Pro zastřešení používáme výhradně systém se stavební hloubkou 82 mm. Tyto systémy řeší tepelné mosty a dále odvod kondenzátu ze zasklívacího systému do venkovního prostředí.

Před realizací zimní zahrady je důležité se rozhodnout, co od ní očekáváme a k čemu bude sloužit. Zimní zahrady můžeme rozdělit na zahrady na pěstování rostlin, zahrady jako energetický systém pro využití sluneční energie a zahrady jako součást obytného prostoru. Každý z těchto druhů představuje jiné požadavky na návrh, konstrukci a provedení.

Základní informace

Obvodové prvky jsou standardně zaskleny čirým izolačním dvojsklem nebo trojsklem. Na zasklení střechy se používá izolační dvojsklo s bezpečnostním sklem orientovaným dovnitř, kalenou horní vrstvou, případně protislunečním efektem. Další možností je výplň z komůrkového polykarbonátu. Zejména v letních dnech může nastat přehřátí interiéru vlivem slunečního záření, tuto situaci lze řešit použitím protislunečních skel nebo použitím dodatečné stínící techniky.

  • barevné provedení dle dodavatele profilového systému
  • solární skla a skla s útlumem světla nedoporučujeme a to z důvodu tlumení světla po celý rok, tedy i v době, kdy je to nežádoucí (ráno, večer, podzim-jaro)
  • u střešních konstrukcí s čirým zasklením doporučujeme jako stínění venkovní markýzy, z interiéru lze použít látkové plisé
  • polykarbonát do střechy lze dodat v čirém nebo mléčném provedení
  • k odvodnění střechy používáme okapový systém Hunter
vpo_logo

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě VPO Protivanov, a.s., která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její další články.

Navštivte firemní profil VPO Protivanov, a.s. nebo web vpo.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu VPO Protivanov, a.s. a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (jeden komentář)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace