PKS okna 2 minuty

Rodinné domy v pasivním standardu musí splňovat přísná kritéria v oblasti energetických úspor a na plášť domu jsou proto kladeny vysoké nároky z pohledu tepelné propustnosti a izolačních schopností. Navíc díky tomu, že jsou okna součástí obvodového pláště, musí také splňovat nejnáročnější tepelně-technické požadavky. Dlouhodobé energetické úspory a vysoké tepelně-izolační vlastnosti přitom zaručují jak tradiční dřevěná okna, tak i moderní hliníková okna nebo dnes velmi populární plastová okna pro pasivní domy.

Okna pro pasivní domy – snižte své výdaje za energie

Jakými okny osadit dům v nízkoenergetickém či pasivním standardu?

Pří výběru oken pro pasivní domy se zaměřte především na technické parametry prostupnosti tepla a následně také na montáž oken a odborné provedení připojovací spáry, která je v tomto případě neméně důležitá. Výběr materiálu, ze kterého jsou okna vyrobena, není z hlediska tepelně-izolačních schopností oken až tak rozhodující. Každý typ materiálu, tedy dřevo, plast i hliník, má své výhody a samozřejmě také nevýhody, a to především z pohledu údržby, vzhledu a ceny.

Ať už tedy vyberete plastová, hliníková či dřevěná okna (tzv. eurookna) pro pasivní domy, důležité je, aby propustnost tepla celým oknem byla maximálně Uw=0,8 W/(m2K). O této hodnotě rozhodují zejména dva důležité faktory – funkční vlastnosti rámu a použité zasklení. Současně je nutné okna správně usadit a utěsnit do obvodového pláště domu. Doporučujeme proto odbornou montáž specializovanou firmou (nejlépe přímo výrobce oken, jež vám zároveň okna namontuje), která zaručí, že okna budou správně usazena, ukotvena a utěsněna.

Plastová okna pro pasivní domy

Rozhodnete-li se osadit svůj rodinný dům v pasivním standardu plastovými okny, ideálním řešením je Plastové okno 84, které zaručuje vysoký standard tepelné i protihlukové izolace. Tento typ plastového okna se od jiných odlišuje inovativní konstrukcí rámu, která je navržena tak, aby maximálně eliminovala tepelné mosty a propustnost tepla plastovým profilem.

Díky předsazenému křídlu a osazení plastového profilu trojsklem je tento typ ideální pro pasivní a nízkoenergetické domy.

Plastová okna 84 pro pasívní domy mají řadu výhod

  • výrazná úspora energie a šetrnost k životnímu prostředí
  • tepelná propustnost okna Uw 2K) při využití izolačního trojskla
  • vestavná hloubka rámu 84 mm
  • odolnost proti nepříznivým vlivům počasí
  • eliminace hluku z vnějšku
  • jednoduchá údržba a servis
  • široká škála barevných odstínů a povrchových variant

Individuální ceny

Jelikož je otázka plastových oken pro pasivní domy velmi individuální, nelekejte se, pokud konkrétní prodejce na svém webu nenabízí jasnou cenu. V podobných případech je totiž velmi často třeba ke každému zákazníkovi přistoupit s řešením přímo na míru.

pkslogo

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě PKS okna, která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její další články.

Navštivte firemní profil PKS okna nebo web pksokna.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu PKS okna a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (3 komentáře)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace