SVĚT OKEN 2 minuty

Jestliže máte stará okna nebo se vám zdá, že vaše okna špatně izolují, můžete si pořídit nová okna nebo si jen nechat vyměnit skla. Druhá varianta je logicky výrazně levnější, a to minimálně o 50 %. Toto zateplení oken vám ušetří peníze na vytápění bytu a zároveň se zvýší i vaše pohodlí v domě. Nová izolační dvojskla mají přitom i další výhody: radikálně se sníží rosení oken v zimě, zlepší se zvuková izolace a v létě se zase s kvalitními skly interiér méně přehřívá.

Jak vyměnit stará nebo rozbitá skla za nová?

Jak výměna skel probíhá

Výměna skel je celkem jednoduchá a zvládne se v normálním bytě během jediného dne za běžného provozu. Jako první k vám přijede technik, který okna zaměří a obratem vám udělá cenovou nabídku. Když budou skla vyrobena, přijedou řemeslníci, kteří skla vymění. Sklo se do křídla uchytí pomocí speciálního plastového profilu, nic se nebourá a v bytě pak po montáži není žádný nepořádek.

U památkově chráněných objektů nebo tam, kde jsou plastové profily nevhodné, je možné dvojsklo osadit do vyfrézované drážky, čímž se zachová původní vzhled okna.

Kdy je výměna skel možná

Prakticky je možné vyměnit skla u jakéhokoliv okna. U kastlových či šroubovaných oken stačí obvykle vyměnit jen vnější sklo, kde se doporučuje dát kvalitní izolační dvojsklo nebo dokonce trojsklo. Výměna skel se dá dělat během celého roku, tedy i v zimních měsících.

Na začátku jsme zmínili, proč vůbec skla měnit. Samozřejmě můžete investovat do nových oken, což je ideální varianta. Když však chcete ušetřit, můžete o výměně skel uvažovat. Sklo tvoří cca 80 % plochy okna, když se tedy zaizoluje kvalitním dvojsklem, rázem se zlepší jeho vlastnosti. Když vám navíc profukuje kolem okna, není problém mezery mezi rámem a křídlem vyřešit za pomoci nového těsnění, což je vzhledem k výměně celých skel minimální investice.

Pro výměnu skel oslovte ideálně spolehlivého dodavatele oken, který váš požadavek obratem nacení. Vždy je lepší jednat s firmou, která kromě internetových stránek provozuje i kamennou prodejnu.

Zdroj obrázků: https://www.svet-oken.cz/.
svetoken-logo

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě SVĚT OKEN, která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její další články.

Navštivte firemní profil SVĚT OKEN nebo web svet-oken.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu SVĚT OKEN a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (5 komentářů)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace