MK ROLETY 3 minuty

Zdobí vaši zahradu nádherná pergola, na kterou jste náležitě hrdí? Rádi v ní trávíte čas se svými přáteli a nejraději byste v ní obědvali každý den, protože na čerstvém vzduchu chutná prostě lépe? Ale co když ani jedna z variant není možná? Nesnesitelné horko a žár vám nedovolují do pergoly vůbec vstoupit, natož v ní setrvávat. Podívejte se, které řešení je pro vás nejvhodnější!

Screenové rolety neboli screenové clony

Screenové rolety patří mezi nejoblíbenější druhy bočního stínění na současném trhu. Nabízejí velké množství výhod a spojují příjemné s užitečným. Potěší vás svou funkčností i designem, ale i několika drobnostmi navíc. Důvodem, proč si je rozhodně pořídit, je fakt, že slouží nejen jako stínící technika, která vás ochrání před horkem a prudkými slunečními paprsky, ale že také zabraňuje ostrému větru, který by chtěl odfouknout ubrus ze stolu nebo balíček rozehrané partie karet.

zastineni pergoly proti slunci vnitrni cast

Zvědavé pohledy sousedů nemají šanci, neboť screenová tkanina je vyrobena ze skelných vláken, jež jsou obalena v polyesteru. Díky tomu oplývají vysokou kvalitou. A nejen to! Způsobují jen částečnou průhlednost. Zevnitř pergoly uvidíte kamkoli, avšak zvenčí dovnitř neuvidí nikdo. Ochrana se vztahuje i na hmyz, který vás přestane obtěžovat. Skrze screenovou tkaninu se nedostane jediný brouček, přesto v pergole zůstává čerstvý vzduch.

Výběr designu závisí čistě na vás. Paleta barev je značně široká a proto se fantazii meze nekladou. Můžete zůstat u typických barev nebo se naopak projevit ve volbě originálních odstínů šedé žíhané bílou nebo bílé s béžovou. Rolety jsou vysoce odolné vůči ostrému větru i dešti. Proto se nemusíte bát ponechat je venku téměř za každého počasí. V zimě je vhodné rolety ukrýt do kazety, která skryje nejen celou clonu, ale i hřídelku, pomocí níž se roleta navíjí.

Výhody

  • ochrana před větrem i sluncem
  • ochrana před zvědavými pohledy
  • ochrana před hmyzem
  • zajištění soukromí
  • kvalitní materiál
  • originální design
  • vysoká odolnost

Nevýhody

  • nutnost zarolování v zimních měsících
  • nutná profesionální montáž

Proč nemontovat svépomocí aneb nechte to na profesionálech!

Pro bezchybnou funkčnost rolet je nutností, aby je nainstaloval tým odborníků, kteří si s tím vědí rady. Rolety se vyrábějí na míru a předtím jsou vždy pečlivě zaměřeny. Montáž screenových rolet je velmi náročná a proto není vhodné, aby si je klienti montovali sami.

Závěsy

Druhou variantou zastínění pergoly jsou typické látkové závěsy. Zde si můžete vyhrát s jejich ukotvením i s hustotou látky. Jistě máte také větší výběr z pohledu barev, materiálů a vzorů. Pořízení závěsů vychází levněji a nabízí požadované zastínění. Nesmíte však zapomínat na množství nevýhod, které si toto řešení přináší. Patří sem například potíže se světlem.

Pokud se rozhodnete zatáhnout závěs okolo celé pergoly, sice dovnitř nepronikne žádné slunce či hmyz a ani dovnitř neuvidí sousedé, jenže se zároveň uvnitř neuvidíte ani vy sami. Závěsy neoplývají částečnou průhledností a slunce nepropustí skoro vůbec. Životnost závěsů je velmi nízká, neboť látky snadno podléhají slunečním a vnějším vlivům. Jejich zářivé barvy brzy vezmou za své a po jedné sezoně můžete shánět nové. Dalším problémem jsou deště. Zplihlé cáry nacucané vodou nejsou ani pěkné, ani příliš neplní svou funkci. Prodyšnost závěsů pak hodně závisí na zvolené hustotě tkaniny.

Výhody

  • nízká cena
  • jednoduchá montáž
  • ochrana před sluncem, hmyzem a zraky sousedů

Nevýhody

  • nízká životnost
  • nulová propustnost světla
  • žádná odolnost vůči vnějším vlivům
  • neprodyšnost materiálu
Zdroj obrázků: https://www.mk-rolety.cz/.
MK_LOGO

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě MK ROLETY, která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její další články.

Navštivte firemní profil MK ROLETY nebo web mk-rolety.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu MK ROLETY a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (2 komentáře)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace