GEALAN Holding GmbH 2 minuty

Neužívaná stará plastová okna neskončí ve spalovně… Jakým způsobem tedy budou zpracována?

Recyklací, tak aby se šetřilo životní prostředí.

600 nových oken GEALAN instalováno v Kolíně nad Rýnem. Co se stane s těmi vysloužilými?

Krátce před dokončením jsou práce na obytném komplexu Alte Apotheke na rohu ulice Schmittgasse v Kolíně nad Rýnem. Budova byla postavena na začátku roku 1980 s ​​celkem 88 byty. 

Jako součást rekonstrukce byla vybrána energeticky úsporná okna ze systému S 9000 jež nahradí původní, neúsporná okna. Okna byla vyrobena firmou Helmut Meeth z Wittlichu. O montáž oken se postarala společnost Sesterhenn GmbH Co. KG z Mülheim-Kärlich, rodinná firmy, která se může chlubit více jak 125 let dlouhou tradicí.

Vrácení starých oken do recyklačního oběhu

Neužívaná stará plastová okna neskončí ve spalovně. Naopak, budou recyklována a z nich se opět získá PVC surovina, která bude znovu snadno použita při výrobě nových oken. 

Organizovanou recyklaci starých plastových oken, rolet a dveří v Německu zajišťuje firma Rewindo GmbH se sídlem v Bonnu, která realizuje nejen recyklaci ale i celostátní sběrnou službu.

V profilu nového okna lze obnovenou surovinu nalézt jako recyklované jádro, které je na vně obaleno novým PVC materiálem. Všechny známé výhody plastového okna, jako je dlouhověkost, stabilita, nízká údržba, různorodé možnosti designu a vysoká recyklovatelnost, jsou zachovány i v profilech s recyklátem. Z hlediska technických a fyzikálních vlastností jsou profily s recyklátem stejné jako s prvoplastem.

Pozitivní dopad recyklace a Váš přínos pro životní prostředí, pokud zvolíte profily s recyklátem

Využitím recyklátu dochází k šetření přírody v oblasti škodlivých skleníkových plynů. Každá tuna recyklovaného PVC používaného při výrobě profilů ušetří přibližně 1,77 tuny CO2 ve srovnání s prvoplastem. 

Používání profilů s recyklovaným jádrem je důležitejší než kdy jindy a zájem ze strany koncových zákazníků, uvědomělých si dopadů na životní prostředí, stále přibývá. 

GEALAN v tomto ohledu patří k průkopníkům a již řadu let své profily nabízí s recyklovaným jádrem.

O společnosti Rewindo

Od roku 2002 Rewindo GmbH organizuje recyklaci starých plastových oken a dveří. Celostátně a s rostoucím úspěchem. V roce 2017 bylo recyklací obnoveno více než 32 000 tun PVC granulátu. Úkoly a cíle společnosti Rewindo GmbH jsou v souladu s cíli udržitelnosti v rámci dobrovolné iniciativy evropského PVC průmyslu – VinylPlus®.

gealan

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě GEALAN Holding GmbH, která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její další články.

Navštivte firemní profil GEALAN Holding GmbH nebo web gealan.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu GEALAN Holding GmbH a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (zatím žádné komentáře - buďte první)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace