FAKRO CZECH 2 minuty

Každý kout vašeho domu si zaslouží být prozářen paprsky přirozeného světla, a to i když u některých místností nelze použít standardní fasádní okna. Právě v těchto případech je tak ideálním řešením montáž speciálně konstruovaných oken do plochých střech.

Okno do plochých střech – FAKRO

V roce 2015 jsme začali vyrábět okna do plochých střech DXW, která díky speciální konstrukci se zvýšenou nosností a protiskluzové úpravě umožňují chůzi po jejich povrchu a tím pádem i bezproblémový pohyb po terasách nebo střechách.

Díky tomu, že je plocha okna zarovnaná s plochou střešní krytiny, tvoří tato okna nejen bezpečný a využitelný prostor terasy, ale k tomu navíc nenarušují estetický dojem. Je to bezvadné řešení pro terasy a zelené střechy umožňující získání ideálně plochého povrchu střechy se zachováním vlastností střešního okna.

Díky zpevněné konstrukci, protiskluzové úpravě a bezpečnostnímu zasklení s vnějším tvrzeným sklem je okno typu DXW natolik bezpečné, že umožňuje bezproblémový pohyb po jeho povrchu.

Okno do plochých střech DXW přizpůsobené k chůzi po jeho povrchu

Konstrukce

  • Rám okna do plochých střech je vyroben z vícekomorových PVC profilů částečně vyprodukovaných z recyklátu. Vnitřní povrch rámu je bílý (RAL 9010). PVC použité na profily jsou odolné vůči působení kyselin a charakterizují se malou nasákavostí vlhkosti, díky čemuž je lze namontovat do každé místnosti.
  • Vnitřek profilů je vyplněn termoizolačním materiálem, což zlepšuje parametry výrobku. Dodatečné přítlačné profily pod rámem usnadňují spojení okna se střešní krytinou.
  • Okna jsou vybavena bezpečnostním trojsklem se součinitelem prostupu tepla Ug = 0,5 m2/K.

Funkčnost

  • Díky speciální zpevněné konstrukci a protiskluzové úpravě je okno přizpůsobené k chůzí po jeho povrchu, což je důležité zejména v případě užitkových teras/střech, kde okno zarovnané s plochou střechy umožňuje nejen bezpečnou chůzi, ale nekazí ani estetický dojem. Toto řešení zlepšuje využití terasy/střechy.
  • Optimalizovaná konstrukce okna do plochých střech dovoluje montáž vnitřních doplňků.
  • Standardně dostupné přítlačné profily pro asfaltovou lepenku nebo jiný krycí materiál usnadňují spojení okna do plochých střech se střešní krytinou.
  • Úkolem okna je přísun přirozeného světla do prostor pod plochými střechami.

Bezpečnost

Díky zpevněné konstrukci, protiskluzové úpravě a bezpečnostnímu zasklení s vnějším tvrzeným sklem je okno typu DXW natolik bezpečným, že umožňuje bezproblémový pohyb po jeho povrchu.

Energetická úspornost

  • Okna do plochých střech byla naprojektována tak, aby maximálně omezila tepelné ztráty.
  • Vnitřek profilů je vyplněn termoizolačním materiálem, který dodatečně zlepšuje termoizolační parametry výrobku.
  • Okno typu DXW je dostupné s pasivním trojsklem se součinitelem Ug = 0,5 m2/K.


logo_fakro

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě FAKRO CZECH, která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její další články.

Navštivte firemní profil FAKRO CZECH nebo web fakro.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu FAKRO CZECH a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (5 komentářů)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace