LOMAX & Co 3 minuty

Lepší sladění venkovního stínění s moderními fasádami a okny i lepší fyzikální vlastnosti. To jsou dva hlavní důvody, proč společnost LOMAX rozšířila varianty barevných provedení žaluzií Z93 a S93 o odstíny silver grey (RAL 7001) a basalt grey (RAL 7012). Zároveň je jedinou firmou na českém trhu se stínicí technikou, která oba tyto odstíny nabízí napříč svým sortimentem.

Nová řada barev venkovního stínění LOMAX

Společnost LOMAX, která je českým lídrem v produkci garážových vrat, rozšiřuje paletu barev pro své venkovní žaluzie, konkrétně pak pro typy Z93 a S93. Do svého vzorníku nově zařadila odstíny silver grey a basalt grey, které se vyznačují příznivějšími vlastnostmi než doposud velmi populární odstín antracit (RAL 7016), který má LOMAX také v nabídce. Právě jemu se z hlediska odstínu poměrně blíží, v obou případech jsou však o něco světlejší. To se projevuje i na jejich lepších fyzikálních vlastnostech.

Dokazuje to i test celkové sluneční difúze podle normy ASTM E 903 s přímým slunečním zářením ASTM G173–03. Pozitivní výsledek nově uvedených odstínů žaluzií společnosti LOMAX ukazují zejména naměřené hodnoty pohltivosti slunečního záření. Zatímco populární antracit dosahuje v tomto směru hodnoty 83,1 %, u basalt grey je evidována hodnota 77,7 %. Ještě lépe pak ze srovnání vychází odstín silver grey, u nějž hodnota činí 70,9 %. V jeho případě se tak ve srovnání s antracitem jedná o více než 15 % lepší výsledek.

Pohltivost či absorptivita je optická vlastnost materiálu, která popisuje, jaké množství světla bylo pohlceno materiálem v poměru k množství, které na materiál dopadlo. Záření pohlcené daným výrobkem přitom zároveň zvyšuje jeho teplotu. Pohltivost závisí na vlnové délce a směru dopadajícího světla, typu měřeného materiálu, chemickém složení a struktuře materiálu, stavu materiálu a jeho povrchu. S pohltivostí úzce souvisí i druhá důležitá hodnota, a to odrazivost, někdy uváděná i jako reflexe. V současnosti populární antracit zaznamenal hodnotu 16,9 %, basalt grey pak 22,3 % a silver grey 29,1 %.

Obě nové barvy je tak od této chvíle zároveň možné využít u všech produktů společnosti LOMAX, tedy nejen u venkovních žaluzií, ale také garážových vrat, předokenních rolet či vchodových dveří. LOMAX je v tomto směru jediným na trhu, který obě uvedené barvy nabízí napříč celým sortimentem. Uživatel si tak může jednotlivé prvky domu maximálně sladit nejen vzájemně, ale také s fasádou či okenními rámy. Nové barvy venkovních žaluzií LOMAX se v nabídce objevují zejména v návaznosti na aktuální trendy z hlediska moderního vzhledu budov a preferencí architektů.

Kromě dvou nových odstínů je možné žaluzie LOMAX pořídit v dalších sedmi barevných variantách. Mimo zmíněného antracitu jsou to i hnědá, stříbrná, temně stříbrná, metalická šedá, bílá a bronzová. Tyto odstíny jsou zároveň dostupné i v případě dalších produktů společnosti LOMAX pro možnost maximálního barevného sladění celé stavby. Například u garážových vrat je pak výběr barev ještě bohatší, dosahuje více než dvou a půl tisíce možných odstínů, základním vzorníkem RAL počínaje a variantami imitace dřeva konče.

lomax-logo

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě LOMAX & Co, která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její další články.

Navštivte firemní profil LOMAX & Co nebo web lomax.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu LOMAX & Co a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (zatím žádné komentáře - buďte první)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace