1 minuta
Ochrana a čištění plastových profilů Vašich plastových oken prodlužuje jejich životnost a omlazuje vzhled.
Závazné pokyny k ošetřování a čištění profilů VEKA

Kvalitní profily VEKA jsou vysoce odolné a mají hladký povrch odolávající povětrnostním vlivům. Abyste si mohli po celá desetiletí užívat atraktivního vzhledu svých oken, dveří a rolet, je třeba důsledně dodržovat následující pokyny k ošetřování a čištění.

Čím čistit?

  • Ideální pro čištění profilů jsou měkké hadříky, vlažná voda a pH-neutrální mycí prostředek, který by měl být bez parfémů a barviv. Téměř vždy ale postačí pravidelné čištění čistou vodou.

  • V případě odolných nečistot můžete použít speciálně testovaný čistič na PVC profily, který je například také součástí sady pro ošetřování VEKA.

  • V žádném případě nepoužívejte abrazivní čisticí prostředky nebo zdrsnělé houby, hadříky či kartáče.

  • Rovněž nikdy nepoužívejte rozpouštědla nebo ředidla. Ta mohou plast narušit a povrch pak nebude odolný.

  • Nepoužívejte parní čističe, protože v horké páře může plast změknout.

Jak čistit?

  • pflegehinweise02Čistit je třeba vždy, když je na profilu patrná nečistota. V opačném případě mohou usazeniny ve spojení s dešťovou vodou zanechat trvalé stopy.

  • Mnoho čisticích prostředků je v případě krátkého kontaktu bez problémů, mohou však profil při delším působení přesto poškodit. Proto je velmi důležité profil vždy důkladně opláchnout čistou vodou a odstranit všechny zbytky čisticích prostředků. Okamžité vyčištění je nutné i po krátkém kontaktu s krémem na opalování, protože jinak může dojít k dlouhodobým optickým změnám.

  • Používejte od počátku vhodný čisticí prostředek a měkký hadřík. Poškození způsobená nesprávným čištěním jsou obvykle patrná až po čase – ​​doporučuje se proto rychlý test na skrytém místě.

veka_logo

Více informací naleznete na webu veka.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmy z oboru a ony se vám samy ozvou!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (zatím žádné komentáře - buďte první)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace