4 minuty
Drutex již po mnoho let určuje trendy díky své nabídce směřované zákazníkům na celém světě, jež obsahuje moderní, energeticky šetrná a funkční okna a dveře. Společnost pravidelně přináší na trh překvapivé nové myšlenky, jež jsou výsledkem práce firemního oddělení V+V. Nejnovější produkt firmy Drutex je jednou z nejzásadnějších inovací v historii společnosti, která ovlivní vnímání okna již nejen jako stavebního prvku a ozdobné součásti staveb, ale jako pracovního nástroje a osobního asistenta.
Revoluce firmy Drutex - okno místo tabletu a televizoru

Tento inovativní multimediální produkt se skládá z interaktivního okna a řídicí jednotky, která odpovídá za kontrolu a interakci s uživatelem prostřednictvím celé řady rozhraní. Samotná LCD matrice je osazena v kompaktním skle, které chrání displej před vlivy vnějšího prostředí. Toto řešení vychází z energeticky šetrného procesoru s architekturou ARM a zároveň obsahuje rozhraní sloužící k bezdrátové síťové komunikaci, jež je založena na nejnovějších standardech, jako jsou WIFI (802.11n), Bluetooth (4.1) a Bluetooth Low Energy.

K oknu lze připojit USB flash disk nebo externí disk s multimediálními daty, klávesnici a myš. Existuje i možnost využití domácí počítačové sítě, s jejíž pomocí se okno připojí k internetu, což vytváří zcela nové funkční možnosti okna. Od nynějška se sledování videí na YouTube, fotogalerií nebo prohlížení zpráv na oblíbených internetových portálech během každodenních činností jako je vaření, čtení emailových zpráv a sledování oblíbených pořadů a seriálů na ploše okna stane skutečností. Drutex vytvořil okno, které nahrazuje funkci televize, tabletu a pracovního nástroje současně. Okno zároveň nabízí možnost použít virtuální žaluzie či markýzy, které chrání před denním světlem, zatemňují obytné prostory a docílí tak ještě větší míry uživatelského komfortu.

SmartWindow od firmy Drutex je součástí inteligentního stavebnictví, které se dnes celosvětově prosazuje. Toto revoluční okno je kompatibilní s dalšími domácími IoT systémy a zařízeními. Drutex přišel před několika měsíci s nabídkou určenou svým zákazníkům, která spočívá v možnosti tvorby inteligentních systémů s dálkovým ovládáním oken a dveří. Byl to přitom pouze první krok směrem k inovativním technologiím Drutex. Nový produkt se ideálně včleňuje do složek inteligentní domácnosti Tahom a Maco, které má dnes společnost v nabídce, a to prostřednictvím podpory panelu dálkového ovládání, který je promítán přímo na okně. Díky tomu zákazník nepotřebuje žádná další zařízení, aby mohl řídit domácnost, což umožňuje plnou kontrolu nad přístupem a zajišťuje bezpečnost všech členů rodiny. Toto řešení zároveň vytváří lepší možnosti řízení času a prostoru v domácnosti.

„SmartWindow by Drutex, to je stručně řečeno revoluce na světové úrovni. Na vývoji tohoto inteligentního systému jsme intenzivně pracovali řadu měsíců. Naši inženýři, oddělení V+V a technici vyvinuli technologii, o níž jsme ještě nedávno mohli jen snít. Záleželo nám na vývoji produktu, který by odpovídal potřebám moderního zákazníka, který čím dál více využívá moderní nástroje spojené s internetem, je mobilní a požaduje jednoduchá a přitom vysoce funkční řešení. Naše nové okno nabízí celou škálu možností určených pro domácnost, práci a kancelář. Naše nejnovější řešení je součástí celosvětových trendů, zároveň však rozšiřuje nabídku inteligentních řešení, jaká jsme dosud nabízeli našim zákazníkům. A to je teprve začátek nabídky, kterou jsme pro naše klienty připravili. Další inovativní systémy představíme již zanedlouho,“ říká Leszek Gierszewski, ředitel firmy DRUTEX S.A.

SmartWindow by Drutex je dostupné ve všech technologiích z nabídky Drutex, tj. v systémech PVC, hliníku, ve dřevě a v kombinaci hliníku se dřevem. Zároveň však veškeré dosavadní funkce a specifikace zůstávají nezměněny. Provedení oken a dveří se i nadále bude vyznačovat vysokou energetickou šetrností, bezpečností a moderním designem. Přidaná funkcionalita bude rozhodující v konkurenční převaze nového produktu na trhu.

V současnosti pokračují intenzivní práce na vývoji řešení v několika oblastech, jež po svém dokončení v mnohem vyšší míře zefektivní použití a zlepší komfort provozu inteligentních zařízení v domácnosti.

SmartWindow by Drutex je v současnosti dostupné v prototypové verzi a již v nejbližší budoucnosti se objeví v sériovém prodeji.

Více informací na www.drutex.cz

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmy z oboru a ony se vám samy ozvou!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (jeden komentář)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace