4 minuty

Při uvažování o koupi bezpečnostních ocelových dveří z nich máte na výběr nepřeberné množství, ve kterém je těžké se zorientovat a vybrat ty správné, které maximálně ochrání váš majetek. Důležité je přitom vybrat dveře nejen pěkné, ale především kvalitní, které budou odpovídat zákonným normám, a přes které se k vám žádný nezvaný host nedostane. Zaměřili jsme se proto na základní informace, které byste měli vědět předtím, než si nějaké dveře pořídíte.

Ocelové bezpečnostní dveře

Výběr dveří

Ocelové dveře se vyrábějí ve špičkové kvalitě a velmi moderním designu. Zároveň se hodí nejen k novostavbám, ale využít se dají mimo jiné také k hotelům, chatám, chalupám, k průmyslovým objektům, nemocnicím a podobně. Nabízeny jsou různé barevné variace v provedení dle RAL či s imitací dřeva ve foliových dekorech. Použít se navíc dají jak v interiéru, tak exteriéru.

Barva

Barevné provedení dveří záleží na konkrétním vkusu zákazníka. Na výběr je několik barevných variací, které lze zkombinovat například s fasádou, garážovými vraty, okny, plotem či poštovní schránkou. Výrobci při výběru barvy dveří doporučují vyhnout se tmavým odstínům, které budou vystavené slunečnímu záření, protože by mohlo dojít k jejich deformaci.

Zámky

Při výběru dveří by se nemělo zapomínat na kvalitní zámek. V tomto případě se doporučuje pořídit zámek i vložku minimálně 3. bezpečnostní třídy, a to z toho důvodu, aby nedošlo k jejich zkopírování. V případě, že si pak chcete nechat vytvořit nový klíč, musíte doložit jeho certifikát.

Péče a údržba

Jako každé dveře, i dveře vchodové je potřeba občas ošetřit a zkontrolovat u nich, zda vše funguje, jak má. Údržba a servis dveří nejsou nijak složité a můžete díky nim předcházet možným komplikacím a reklamacím.

S ocelovými dveřmi zacházejte bez použití síly a použití rázu, v opačném případě se nevyvarujete využití servisní služby. K údržbě o dveře používejte běžné mycí prostředky a vyhněte se použití písku, brusných past, ředidel či rozpouštědel. Čistit dveře doporučujeme běžnými čističi bez použití prostředků na bázi písku, při jejichž použití by mohlo dojít k poškrábání dveří. Pokud dojde k uvolnění kliky či štítků zámku, stačí pouze dotáhnout imbusovým klíčem.

Minimálně jednou za rok, převážné v prašném prostředí, je potřeba zkontrolovat a prostříknout vložku z exteriérové strany, k čemuž vám poslouží například olej ve spreji. Olej aplikujte co nejvíce do zadní strany vložky, čímž předejdete možnému zadrhávání, ke kterému by mohlo dojít u stavítek vložky.

Bezpečnost

Bezpečnost je důležitým aspektem snad pro každého z nás a obzvlášť při výběru dveří bychom na to neměli zapomínat. Právě ocelové dveře mají sice tu výhodu, že jsou odolné vůči atakům zlodějů, pokud ale chcete mít přeci jen jistotu, že se k vám do domu nedostane opravdu nikdo, opatřete dveře nadstandardním vícenásobným uzamknutím.

Výhody ocelových vstupních dveří

Před koupí dveří by každého z nás měla zajímat nejen jejich cena, která je pro mnoho kupujících faktorem opravdu rozhodujícím, ale také konkrétní výhody a nevýhody, abychom mohli srovnávat s dveřmi jinými. Podle daných kritérií bychom pak měli vybrat ty nejvhodnější pro náš dům, byt či kancelář.

Výhody ocelových dveří

  • jsou odolné vůči pokusům o vloupání a páčení rámu zloději
  • dlouhá životnost a vysoká stabilita
  • odolnost vůči vysoké frekvenci průchodů (panelové domy)
  • zaručují vyšší bezpečnost pomocí bytelnosti
  • doporučují se do míst, kde dochází k jejich vysoké námaze
  • odolávají provozní zátěži
  • výborné akustické a izolační vlastnosti

Srovnáme-li ocelové dveře s hliníkovými či plastovými dveřmi a jejich využitím v panelových domech, musíme konstatovat, že jelikož plast a hliník jsou měkčí materiály, dveře se po určité době začnou kroutit a podléhat atakům vandalů, kteří pak tyto dveře lehce napadnou a otevřou. Oproti tomu ocelové dveře díky své bytelnosti nelze jednoduše překonat poouhým páčidlem.

Vedle výhod je nezbytné uvést i nevýhody ocelových dveří. Jako nevýhody jsou uváděny vyšší hmotnost dveří, nízká schopnost tepelné izolace, kvůli čemuž může docházet k tepelným ztrátám, a v neposlední řadě také nízká odolnost proti povětrnostním vlivům. I k těmto aspektům je při pořizování dveří třeba přihlédnout. 

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmy z oboru a ony se vám samy ozvou!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (zatím žádné komentáře - buďte první)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace