2 minuty
Také si vždy před odjezdem na dovolenou vzpomenete na Harryho a Marva z filmu Sám doma, kteří tuto dobu využívali k vykrádání domů? Nedejte zlodějům šanci! Poradíme vám, jak na to.
Jak zabezpečit vaši domácnost, než odjedete na dovolenou?

Začněme smutným číslem: 80 % případů vloupání se policistům nikdy nepodaří vyřešit. Je tedy poměrně velká pravděpodobnost, že o všechny důležité rodinné fotografie, které jste měli uložené v odcizeném notebooku, a další věci, které pro vás mají nedocenitelnou hodnotu, po takovéto nezvané návštěvě nejspíše přijdete.

My jsme přece doma! To je cíl systému TaHoma od společnosti Somfy.cz

Před odjezdem na dovolenou se raději nikde nezmiňujte, že se vůbec někam chystáte. Pouze dobrým sousedům nebo příbuzným, kteří vám v době vaší nepřítomnosti budou zalévat květiny a vybírat poštovní schránku. Plná schránka je totiž jeden z ukazatelů, že nejste doma, a zlodějům to nahrává do karet.

Poproste také souseda či sousedku, aby vám občas pohnuli se žaluziemi, aby to vypadalo, že v domě někdo je. V žádném případě ale před odjezdem nenechávejte všechna okna na celý týden zatemněná.

Můj dům, můj hrad

Kevin, který proti Harrymu a Marvovi ve filmu Sám doma bojuje, zašel ještě dál a uspořádal ve svém domě fiktivní párty, přičemž nezapomněl rozsvítit i všechna světla. Vy ale nemusíte nutit sousedku, aby vám každou noc v intervalu 30 minut chodila rozsvěcet v různých místnostech. Právě k tomu totiž můžete využít systém TaHoma®.

Pomocí systému TaHoma® můžete svůj domov ovládat ze svých cest nebo i prostřednictvím funkce Kalendář nastavit, kdy se má které osvětlení rozsvítit a zhasnout, nebo v kolik hodin který den se mají pohnout rolety či žaluzie.

Propojený domov tak získává nový rozměr. Budete stále ve spojení, ať jste kdekoliv, můžete si v klidu užívat dovolenou s rodinou třeba na pláži nebo u příbuzných na druhé straně republiky. Váš domov se ohlídá sám. Inteligentní kamery a detektory vás upozorní na jakoukoli událost. Se systémem TaHoma® už konečně nemusíte mít strach, co se děje doma.

Zdroj textů: www.somfy.cz. Zdroj obrázků: www.somfy.cz.
logo_somfy_small

Více informací naleznete na webu somfy.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmy z oboru a ony se vám samy ozvou!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (8 komentářů)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace