SVĚT OKEN 2 minuty

Jestli máte kočku nebo psa, kteří chodí i do domu, je vhodné pořídit si dvířka pro domácí mazlíčky, abyste jim pořád nemuseli dělat vrátného. Pokud je chcete pouštět z domu na balkón, terasu či na zahradu, buď jim budete neustále otevírat dveře, nebo si necháte namontovat dvířka pro kočky a psy. Taková dvířka mohou mít různou velikost (vyrábějí se i větší pro psy), ale hlavně musíte rozhodnout, kam je umístíte. Pojďme se podívat na to, jaké jsou možnosti dveří konkrétně pro kočky.

Balkónové dveře pro domácí mazlíčky
  • Otvor ve zdi. Udělat dvířka přímo do zdi není tak složité, obzvláště když dům rekonstruujete. Myslete tak na dvířka pro kočky už s předstihem, ať si připravíte vhodný otvor.
  • Otvor v plastových či dřevěných dveřích. I do dřevěných nebo plastových dveří se dá vyřezat díra a namontovat tam dvířka pro kočky tak, aby neutrpěla izolace dveří. Jestli nejste extra kutilové, opět si raději pozvěte odborníka

Velikost dvířek pro kočky

Nejjednodušší je montáž do vchodových nebo balkónových dveří, protože většina dvířek pro kočky má tloušťku 3–5 cm, což odpovídá šířce vstupních nebo balkónových dveří. Dvířka pro kočky se vyrábějí z různých materiálů – nejčastěji plastová nebo hliníková. Velikost budete vybírat podle velikosti kočky, ale tady se asi nespletete, kočky jsou zhruba stejně velká. Velikost otvoru se spíše řeší u dvířek pro psy. Můžete si pořídit různé typy dvířek, některé jsou i s možností zamykání, když máte obavy o cizí vniknutí do domu.

Samotná dvířka se nemontují na zem nebo moc nízko. Kočky totiž dvířka neprocházejí, ale prolézají. Prostrčí hlavu, přední nohy, trup a nakonec zadní nohy. Spodní hrana dvířek se tak montuje do výšky břicha kočky, nikoliv na zem. Tak na to při montáži myslete.

Pokud vás zaujaly naše produkty, kontaktujte některou z poboček, nebo vyzkoušejte nezávaznou kalkulaci.

svetoken-logo

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě SVĚT OKEN, která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její další články.

Navštivte firemní profil SVĚT OKEN nebo web svet-oken.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu SVĚT OKEN a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (4 komentáře)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace