SERVIS CLIMAX, a.s. 2 minuty

V naší nabídce najdete různé druhy protihmyzových sítí od těch klasických pevných, dveřních, posuvných, rolovacích až po plisé sítě. Sítě své využití najdou zejména v období jara až podzimu. Jsou praktickou ochranou před dotěrným hmyzem a částečně i pylem. Aby si sítě zachovaly správnou funkci po celý rok je potřeba se o ně také i starat a věnovat jim pravidelnou péči. Stejně jako okna, tak i sítě doporučujeme alespoň 1× do roka zbavit usazeného prachu, pylu a nečistot. Climax vám opět poradí, jak na to.

Údržba sítí proti hmyzu - co říká CLIMAX?

Údržba pevných sítí

Před očištěním výrobek z okna demontujeme. Nejdříve, za pomoci vysavače nastaveného na nejmenší výkon síť nasucho vysajeme. Dalším možným způsobem, jak znečištěnou síťovinu zbavit prachu, je otřít ji měkkým kartáčkem, například takovým, který se používá na šaty. Rám se sítí přemístíme do vany anebo ven na zahradu, podle toho, kde bydlíme.

1531981222_dsc_9764m

1531981223_dsc_9767m

Za pomoci sprchy, parního čističe nebo zahradní hadice rám a síť nejdříve osprchujeme.

Na čištění rámu použijeme měkkou textilní tkaninu, nebo houbu. Síťovinu můžeme jemně vykartáčovat. Na umytí nám postačí mýdlový roztok bez chemických přísad a teplá voda do 40 stupňů. Úplně se vyhneme chemickým prostředkům jako jsou ředidla, rozpouštědla nebo jiné abrazivní čistící prostředky v podobě čistících písků nebo past. Určitě nedoporučujeme na čištění použít ostré či drsné nástroje, které by mohly jak rám, tak síťovinu zničit. Při čištění dbáme na opatrné zacházení, aby nedošlo k promáčknutí, vytržení síťoviny z drážky rámu nebo protrhnutí či jinému poškození. Nakonec vše zlehka osprchujeme a celý postup opakujeme i z druhé strany. Vyčištěnou síť necháme na vzduchu doschnout.

Údržba ostatních sítí

Posuvné, rolovací a plisé sítě při čištění nedemontujeme. Prachu a usazených nečistot je zbavíme za pomoci vysavače, který také nastavíme na co nejmenší výkon. Rám sítě umyjeme měkkou textilní tkaninou nebo houbičkou namočenou do teplého mýdlového roztoku. Stejně tak vyčistíme i vysátou síťovinu. Poté celý výrobek suchou měkkou tkaninou opatrně vysušíme a opět necháme doschnout.

1531981228_dsc_9787m

1531981231_dsc_9789m

Doporučení uživatelům sítí

Každému uživateli sítí, kromě zmíněné údržby, doporučujeme, aby si každý rok také zkontroloval stav upínacích komponentů. V případě zjištění jakýchkoliv závad, však neprováděl opravu sám, aby nepřišel o záruku, ale naopak kontaktoval vyškolený personál našich Climax partnerů.

climax_logo

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě SERVIS CLIMAX, a.s., která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její další články.

Navštivte firemní profil SERVIS CLIMAX, a.s. nebo web climax.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu SERVIS CLIMAX, a.s. a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (4 komentáře)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace