3 minuty

Novinka, která se ověří praxí a časem, se stává klasikou. A právě to již platí i o dřevěných termooknech s třívrstvým zasklením.

Termookno IV84 s trojsklem – novinka se stává standardem

Nadstandard se stává normou

Názory, že termookno IV84 s trojsklem je nadstandard, jsou dávno pryč, ba naopak. Termookno je již standardní součástí nových stavebních projektů a rekonstrukcí. Do podvědomí veřejnosti se dravě dere moderní technologie ve spojení s tradičním materiálem a každý stavebník tak musí řešit spoustu otazníků při realizaci stavby, ať už je to profesionál či laik. Hlavní roli hraje vždy volba materiálů a technologie stavby nebo zda jsou tyto materiály ekonomicky výhodné, energeticky úsporné, ekologicky přijatelné, a esteticky vhodné.

Představte si, že jste si pořídili termookna IV84 s trojsklem. Budou splňovat všechny vaše požadavky? Bezesporu ano, nadmíru budou splněna všechna důležitá kriteria. Dřevo je tradiční materiál a patří mezi nejstarší stavební surovinu. Doba se mění, ale kvalita a vlastnosti dřeva zůstávají stejné. S dobou se pouze mění názory a pohled na tuto problematiku vlivem přílivu nových moderních a chemicky vyráběných materiálů. Mezi velké výhody těchto nových materiálu patří i bezúdržbovost, což je ale na druhou stranu výhoda relativní a ovlivněná dnešní rychlým a dynamickým životním stylem.

Údržba dřevěných oken

Okna nepatří mezi krátkodobé investice, nýbrž se jedná o závazek do budoucna. Po dlouhodobém působení povětrnostních a mechanických vlivů budou i bezúdržbové materiály potřebovat péči či renovaci. A jak se postarat o bezúdržbové materiály, u kterých není možnost efektivní péče či renovace? Toť otázka. Proto pokud změníme pohled na údržbovost materiálu, stává se dřevo i po této stránce ideálním – díky zkvalitnění povrchových úprav se totiž interval údržby dřevěných oken několikanásobně prodlouží. Renovace povrchové úpravy by se pak měla provádět dle povětrnostních vlivů jen s účelem uchování stálosti dobrého vzhledu.

Dřevěná okna tak i po 25 letech mohou vypadat jako okna nová, a to i v době, kdy umělým materiálům končí životnost a musí se vyměnit. V dnešním interierovém designu se klade důraz na harmonické propojení interiéru s exteriérem, přičemž dřevěná termookna IV84 a jejich estetické vlastnosti tento trend dokonale splňuji.

Úsporná volba

Okno je nejslabší článek vnějších stěn termoizolace budov a díky stále více rostoucí ceně energií se klade obrovský důraz na tepelnou izolaci a úsporu energie. Ideální složení trojskla, které dosahuje hodnoty součinitele prostupu tepla 0,6 W/(m2.K). dokáže ušetřit až 40 % nákladů na vytápění, díky čemuž se termookno IV84 řádí na úplnou špici na trhu.

Tato skutečnost zapříčinila, že IV84 významně mění českou stavební kulturu. Dřevěné termookno TWW IV84 s trojsklem je ekonomicky dostupné, energeticky úsporné, ekologicky šetrné a esteticky pro život potřebné. Propojte váš domov s okolním světem okny, ze kterých budete mít vždy dobrý pocit.

Nebojte se novinky, je to klasika! Nemějte odstup od nadstandardu, je to standard!

images

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě Window Holding, která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její další články.

Více informací naleznete na webu twwokna.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu Window Holding a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (zatím žádné komentáře - buďte první)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace