MK ROLETY 5 minut

Vnitřní zastínění je třeba řešit z hlediska praktičnosti, ale neměli byste opomenout ani estetickou stránku věci. To je velká příležitost pro využití dřevěných žaluzií, které svým vzhledem docilují maximálního dekorativního efektu. Dřevo je prostě a jednoduše přírodní materiál, ze kterého elegance, krása a pohoda přímo vyzařuje, a který více či méně výraznou kresbou dokáže zútulnit každý interiér.

Kam se hodí dřevěné interiérové žaluzie?

Kde byste měli dát dřevu přednost?

V interiéru, kde je dřevěný nábytek a ze dřeva jsou i okenní rámy, tam budou stylové dřevěné žaluzie působit dokonalým dojmem a tam také doplní celkový přírodní vzhled. Jedná se o praktický a současně ozdobný prvek a dřevěné vnitřní žaluzie zastoupí skvěle a spolehlivě funkci těch látkových nebo plechových a mnohem více budou se zařízením místnosti ladit.

Pokud si položíte otázku, kam se dřevěné žaluzie nehodí, i na tu vám hned nabídneme odpověď. Dřevo je přírodní materiál a tudíž i po impregnaci a nalakování pracuje a reaguje na vlhkost i změny teploty, takže jsou i prostory, které by dřevěným žaluziím dobře nedělaly. Jedná se například o koupelny, zimní zahrady, venkovní altány nebo další místa, kde je relativně vysoká vlhkost vzduchu a střídají se nárazově teploty. Do těchto prostor si u nás žaluzie také vyberete, ale musíte sáhnout do jiné kategorie (například horizontální žaluzie).

kam se hodí dřevěné žaluzie

Na výběr jsou žaluzie horizontální i vertikální

Každý typ žaluzií se hodí jinam, orientovat se v nich při výběru ale není nijak složité. V zásadě platí pravidlo, podle kterého se horizontální (vodorovné) provedení žaluzií hodí především pro běžná, vyšší a užší okna. Oproti tomu vertikální (svislé) žaluzie se hodí v první řadě na okna široká například francouzského typu. Působí potom jako přirozený doplněk okna a současně dokonale splňují svou funkci světelné zábrany, tepelné izolace i protihlukového odstínění.

Barva a povrchové provedení

Jako zákazník si můžete vybírat, přičemž podle výšky místnosti, velikosti oken a jejich situování zvolíte odpovídající typ. Do menších místností je vhodné použít světlejší dřevo, velká místnost zase získá na zajímavosti při použití tmavých žaluzií. Struktura dřeva může výrazně vynikat, případně být impregnací a barvou potlačena na minimum, i tohle záleží jen a jen na vaší volbě. Podívejte se do naší fotogalerie, možná právě tam najdete vhodnou inspiraci. Dřevo může být namořeno i do atypických barev a odstínů, případně je na přání zákazníka umíme i potáhnout kůží, což jim dodá skutečně luxusní a reprezentativní vzhled.

S výběrem vám samozřejmě naši pracovníci ochotně pomohou, stačí nás kontaktovat prostřednictvím e-mailu nebo navštívit naši vzorkovnu v Praze ve Stodůlkách, kde si určitě vyberete.

horizontální žaluzie MHZ

Kvalitní materiál je zárukou skvělého vzhledu

Pro znalce a náročné zákazníky máme připraveny dřevěné žaluzie z prvotřídního exotického dřeva – z africké vrby Abachi. Tyto lamely se zhotovují se zachováním přírodního vzhledu dřeva, na němž je patrná přirozená struktura.

Kvalita dřevěných žaluzií se odvíjí od typu i kvality použitého dřeva a od jeho naimpregnování a lakování či jiné povrchové úpravy. Většinou se používají laky s UV filtrem, který dřevo chrání a zabraňuje změně zbarvení působením dopadu slunečních paprsků. Používá se jen nejkvalitnější dřevo bez suků a kazů a v oblibě jsou především exotické dřeviny, které lépe snášejí i vysoké teploty a působení slunečních paprsků.

Nejčastěji se elegantní dřevěné žaluzie používají do luxusně zařízených interiérů, v naší nabídce mezi špičku patří mořené a kartáčované žaluzie značky Bematech. S touto firmou máme úzký kontakt, takže pro vás můžeme zajistit v případě zájmu i prohlídku výrobního závodu. Kdo chce vidět, jak žaluzie vznikají, má tak možnost.

Jakou šířku lamel si zvolit?

Nabízíme rozmanité šířky, takže si můžete vybrat přesně takové, jaké dokonale budou odpovídat k interiéru. Jemné úzké lamely se vyrábějí v šířce 35 milimetrů, elegantní široké v rozměrech 50 nebo 70 milimetrů. Svislé dřevěné žaluzie vyrábíme o šířce 89 milimetrů. Spojení jednotlivých lamel zajišťuje páska nebo žebříček, a to vždy v barvě odpovídající barvě žaluzie. Ovládání dřevěných žaluzií se příliš neliší od těch tradičních, je řešeno řetízkem (pro manuální ovládání) nebo je prováděno elektromotorkem, který je opatřen vypínačem či ovladačem.


detail dřevěných žaluzií

Montáž a údržba dřevěných žaluzií

Instalace dřevěných žaluzií se provádí různými způsoby, většinou podle konkrétní situace se vybírá ta nejvhodnější. Běžná je montáž přes okenní výklenek, do okenního výklenku nebo přímo na okenní rám. Montáž nechte raději na nás, uděláme to rychle a spolehlivě, přece jen máme s touto ne úplně snadnou prací dlouholeté zkušenosti. Stačí nás kontaktovat nebo se montáž domluvit rovnou při výběru a kupování žaluzií.

Dřevěné žaluzie čistíme zásadně pokud možno měkkým suchým hadrem (případně jen lehce navlhčeným v prostředku) doporučeným výrobcem na ošetřování dřevěných povrchů. Součástí pravidelně vykonávané údržby by mělo být vysávání pomocí prachového nástavce, případně setření houbičkou. Pokud byste při čištění (nebo samozřejmě i kdykoli jindy) objevili na dřevěných lamelách známky mechanického poškození laku, je třeba provést impregnaci a znovu dřevo nalakovat. I s tím se na nás můžete obrátit, jsme tu přece pro vás a pro vaše žaluzie.

Zdroj obrázků: https://www.mk-rolety.cz/.
MK_LOGO

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě MK ROLETY, která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její další články.

Navštivte firemní profil MK ROLETY nebo web mk-rolety.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu MK ROLETY a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (7 komentářů)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace