ALUPROF SYSTEM CZECH 1 minuta

Díky nezpochybnitelným přednostem – lehkosti a pevnosti – se hliník používá v konstrukcích budov na celém světě. Hliníkové systémy jsou čím dál oblíbenější, zejména v moderních, energeticky úsporných nebo pasivních novostavbách. Mimo jiné z těchto důvodů bylo proto rozhodnuto o otevření oboru „Hliníkové konstrukce ve stavebnictví“ pro studenty Technicko-humanistické akademie.

Aluprof partnerem oboru pro studenty stavebnictví

Partnerem a spoluorganizátorem projektu je Aluprof. Firma původem z Bielska-Białej je jedním z nejdůležitějších a největších výrobců hliníkových systémů v Evropě. Již několik let rozvíjí své podnikání také ve Spojených státech, kde dodává systémy a řešení pro nejprestižnější mrakodrapy. Aluprof se specializuje na fasádní, okenní a dveřní, roletové a mnohé jiné systémy. Zkušení odborníci pracující ve firmě se podělí se studenty jak o teoretické znalosti, tak i praktické zkušenosti přímo z trhu. Firma vydala prohlášení ohledně zaměstnání absolventů nového oboru, budou také realizovány společné diplomové práce, studentské praxe a studijní pobyty. Pro potřeby studentů bude také zpřístupněna laboratoř firmy Aluprof.


– Spolupráce s vysokými školami a zapojení do vědeckého vývoje je pro Aluprof již mnoho let něčím přirozeným. Jako lídr v oboru hliníkových systémů se chceme dělit o znalosti, vytyčovat nové směry rozvoje, spoluvytvářet hodnotné vědecké projekty a také se aktivně účastnit vzdělávání budoucích odborníků. Naše angažovanost při otevření nového oboru na ATH vyplynula z přesvědčení, že široké znalosti o hliníkových konstrukcích jsou dnes nezbytným a zároveň velmi užitečným prvkem vzdělání v oblasti stavebnictví – říká Bożena Ryszka, marketingová manažerka firmy Aluprof.


První přednášky se uskuteční se začátkem akademického roku 2018/2019. Mezi pojednávanými tématy budou mj.: hliníkovo-skleněné konstrukce, statika, termika a akustika hliníkovo-skleněných konstrukcí, výpočetní metody nebo hliníkové systémy v budoucnosti a inteligentní budovy. Obor byl otevřen s podporou finančních prostředků z Evropské unie.

Zdroj textů: https://www.aluprof.eu/cz. Zdroj obrázků: https://www.aluprof.eu/cz.
aluprof

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě ALUPROF SYSTEM CZECH, která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její další články.

Navštivte firemní profil ALUPROF SYSTEM CZECH nebo web aluprof.eu.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu ALUPROF SYSTEM CZECH a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (2 komentáře)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace