SUN SYSTEM 4 minuty

Pro klidné spaní potřebuje naše tělo tmu, a to nejlépe opravdovou tmu. Dnes nás na většině míst obtěžuje světelný smog a dopadají nám do pokoje světla z ulice. V létě nás zase sluneční paprsky probouzejí příliš brzo nebo nám nedovolí usnout dříve. Mnoho lidí také pracuje například noční směny a potřebuje si poté kvalitně odpočinout, i když venku svítí slunce. Pro klidný spánek nejen v noci tak poslouží úplné zastínění ložnice.

Jak zastínit ložnici pro kvalitní spánek?

S úplným zastíněním budete tvrdě spát celou noc

Úplné tmy můžete dosáhnout venkovním i vnitřním zastíněním. Venkovní stínění nabízí dvě možnosti:

  • žaluzie
  • rolety

Obě varianty dokáží uzavřít ložnici a dopřát vám dostatečný odpočinek ve tmě. Žaluzie jsou ideální pro velká okna, rolety se přizpůsobí více variantám. U rolet i žaluzií si můžete vybírat z velké škály barev i provedení. U venkovního stínění se nemusíte bát, že vám ovládání naruší vaši pohodu a bude vás nutit ke složitému zatemňování. Je možné jej ovládat přímo z postele stisknutím tlačítka.

Vekovní rolety FASADEStačí stisknout jedno tlačítko a venkovní rolety Fasade se postarají o černočernou tmu v ložnici

Venkovní stínění je tedy skvělým řešením, ale bohužel se nehodí do každého okna. Takže pokud máte asymetrická okna, budete potřebovat vnitřní stínění na míru. Například zatemnění střešních oken u podkrovní ložnice musíte vyřešit vnitřním stíněním. Pro místnosti, kde se spí, jsou pak nejlepší tmavé látkové rolety.

2-rolety-a-zaluzie-do-stresnich-oken

Látkové rolety stylově zastíní i střešní okna. Pokud chcete dokonalé zatemnění ložnice, volte tmavé barvy rolet.

Někteří spáči na úplné zastínění nedají dopustit a v jiném pokoji už by si neodpočinuli, někomu ale mohou zase po ránu chybět první sluneční paprsky. Pro ty, kteří mají při plném zastínění problém se vstáváním, je ideální volbou zastínit ložnici alespoň částečně.

Částečné zastínění vytváří atmosféru a soukromí

Částečné zastínění propouští do místnosti světlo, ale tlumí jej. Díky tomu vytváří v ložnici příjemnou atmosféru. Kromě toho může být takové stínění velmi dobrý designový prvek. Z venkovních možností vám částečné zastínění nabízejí clony. Jsou to screenové rolety ze světlejších látek, které nepropustí nejen světlo, ale i zvědavé pohledy sousedů.

Vnitřní stínění má pro částečné krytí mnoho možností:

  • Jednou z nich jsou žaluzie, které nemusí mít ale jen tu klasickou podobu, jak je znáte z panelákových bytů. Můžete si pořídit designové žaluzie například ze dřeva, nebo vsadit na jemné látkové žaluzie.
  • Další možností jsou rolety. Volba látky rolety velmi ovlivní vzhled vaší místnosti.
  • Japonské posuvné panelové stěny jsou nyní velmi moderní alternativou ke klasice.
  • Stejně tak originální vertikální žaluzie.

Všechny formy částečného zastínění nejen že dotvářejí atmosféru vaší ložnice, ale pomáhají se v ní cítit útulně a chrání vaše soukromí. Jejich důležitou funkcí je také regulace teploty v místnosti.

Jak dosáhnout příjemné teploty v ložnici?

Pro klidný spánek je kromě tmy důležitá také správná teplota okolního vzduchu. Jistě už jste zažili pár parných letních dnů, kdy jste téměř nezamhouřili oka. Stejně tak pokud v zimě nestíhá topení a ráno by byla ložnice už studená, vstávání byste si dosti znepříjemnili. Správným stíněním můžete regulaci teploty velmi pomoci.

V létě nechte rolety přes den stažené. Když zabráníte slunci, aby přehřálo místnost během dne, kdy má největší sílu, nachystáte si na noc příjemné prostředí. V zimě se naopak snažte nechat slunce do místnosti svítit co nejdéle. Přes sklo vašich oken se místnost dostatečně prohřeje. Se západem slunce ale už zatáhněte, ať zamezíte zbytečným únikům tepla.

Vše začíná u matrace – opravdu

Bez kvalitní matrace jsou všechny rady pro dobré spaní méně podstatné. Nepodceňujte správný výběr matrace pro hodnotný spánek. Nepořizujte si příliš měkkou matraci a pokud jste citlivější, zvolte hypoalergenní materiály.

Matrace Materasso

Vysoce kvalitní matrace ze srdce Oravy od značky Materasso a správný výběr zastínění udělají z vaší ložnice místo pro zdravý spánek

Stejně jako výběr stínění proberte s odborníkem, matraci pořiďte až po pečlivém vyzkoušení ve vybrané prodejně. Teprve poté, co vyberete vyhovující stínění a správnou matraci pro příjemnější spánek, promyslete osvětlení a další dekorace. Kvalitní matrace pak doporučujeme od slovenské společnosti Materasso.

Zdroj obrázků: https://www.sunsystem.cz.
sunsystem

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě SUN SYSTEM, která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její další články.

Navštivte firemní profil SUN SYSTEM nebo web sunsystem.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu SUN SYSTEM a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (20 komentářů)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace