2 minuty

Pokud řešíte dveře do interiéru a potřebujete ušetřit místo či ho nemáte nadbytek, v takovém případě jsou pro vás interiérové posuvné dveře tou nejlepší volbou. Vynikají převážně svou praktičností v úspoře místa a tím se těší stále větší oblibě.

Interiérové posuvné dveře

Posuvné interiérové dveře nevyžadují pro otevírání žádné místo navíc, díky čemuž jsou prostorově nejúspornější a mezi zákazníky jsou velice oblíbené. Tyto dveře se vyrábí ve dvou variantách:

Posuvné dveře do pouzdra – Dveře zajíždějí do stavebního pouzdra. Tyto dveře jsou složitější co se stavebních příprav a prací týče. Již při výstavbě se musí pouzdro zabudovat do stěny, popřípadě se pouzdro může také zabudovat do stávajícího prostoru za použití sádrokartonu. Je třeba ale zmínit, že tato možnost jednak zmenší prostor, kde budou dveře umístěny, a jednak je tato možnost finančně nákladnější.

Výsledek obrázku pro interierove posuvne dvere do pouzdra

Posuvné dveře na stěnu – dveře se posouvají po pojezdové liště upevněné na zdi – Tento typ je stavebně jednodušší. Doporučuje se do prostoru, kde není potřeba dodržet zvukovou izolaci. Využívají se převážně při rekonstrukcích. Při použití těchto dveří, je potřeba počítat s dostatečně velkým prostorem na zdi, po kterém se budou dveře posouvat.

Své místo si najdou například v kuchyních, šatnách, chodbách čí zádveřích. Ušetří vám místo a zaručují jedinečné kouzlo prostoru.

Jelikož jsou posuvné dveře pro svůj provoz stavebně nenáročné, nepotřebují žádné vodicí kolejnice na podlaze ani instalaci prahu. Jsou brány jako bezbariérové. Dveře se pohybují pomocí pojezdového mechanismu, který se nachází v garnýži.

Posuvné dveře se vyrábějí v několika variantách. Na trhu jsou uváděny jednokřídlé či dvoukřídlé varianty. Posouvají se směrem od sebe na dvě strany nebo na jednu stranu za sebe. Vybírat si můžete z celodřevěných dveří, dveří z lamina, dveří částečně prosklených či dveří, které jsou v různém barevném provedení.

Výsledek obrázku pro interierove posuvne dvere na stenu

VÝHODY posuvných dveří

  • Úspora prostoru, převážně v menších bytech – posuvné dveře nabízejí možnost pro ty, kteří nemají dost místa pro otevírání dveří do prostoru. Tyto dveře se doporučují do koupelen, toalet a do menších předsíní.
  • Snadné odsunutí dveří – tento typ dveří má tu výhodu, že jeho čelo lze odsunout po kolejnici jednoduchým pohybem ruky.
  • Nenáročná rekonstrukce – tento typ dveří nevyžaduje nepříjemné bourání a nepořádek v bytě či domu.
  • Jednoduchá instalace – dveře nevyžadují žádné speciální stavební úpravy.
  • Designový doplněk každé domácnosti.
  • Tichý chod – ocení převážně ti, kteří nemají rádi bouchání dveřmi.

NEVÝHODA posuvných dveří

Nevýhodou posuvných dveří je, že v místech odsunu dveří nemůžete umístit nábytek, protože dveře se posunují po kolejnici, která je umístěna podél dveří. Před pořízením tohoto typu dveří je potřeba s touto nevýhodou počítat. 

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmy z oboru a ony se vám samy ozvou!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (4 komentáře)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace