SEPOS 2 minuty

Uvažujete o interiérových dveřích a rádi byste prozkoumali jednotlivé možnosti a rady, než nákup realizujete? Firma SEPOS vám nabízí pár praktických rad, jak dveře v šesti korcích vybrat.

Průvodce výběrem interiérových dveří v šesti krocích

Průvodce výběrem interiérových dveří v šesti krocích

Jednoduchý průvodce vám pomůže orientovat se při výběru a usnadní vám výběr interiérových dveří. Je připraven tak, abyste se rozhodli pro ty správné dveře jak z estetického pohledu, tak i co se týče funkčnosti a praktičnosti.

1) rozhodněte se pro konkrétní model dveří

Podle designu a vzhledu dveřního křídla tak, aby dveře ladily se stylem vašeho interiéru.

TIP: Některé modely dveří jsou sloučeny do kolekcí. V rámci konkrétní kolekce se jednotlivé modely liší mírou prosklení, případně umístěním prosklených výplní na ploše dveřního křídla. Nabídku dané kolekce tak najdete na jednom místě a modely dveří můžete pro různé části vašeho interiéru jednoduše kombinovat.

2) vyberte vhodnou povrchovou úpravu s ohledem na náročnost provozu

Charakteristika povrchových úprav dveří firmy Sepos.

TIP: Využijte tlačítka s názvy povrchů. Kliknutím na vybraný povrch se data aktualizují a vy budete mít k dispozici konkrétní nabídku dekorů, skel a provedení a ceny odpovídající danému povrchu.

3) vyberte dekor (a v případě prosklených dveří také druh skla)

Výběr dekoru by se měl odvíjet od dekoru podlahy a dalších velkých ploch v interiéru.

TIP: Elektronický vzorník skel firmy Seposvám pomůže orientovat se v nabídce skel také z pohledu jejich průhlednosti.

4) vyberte vnitřní výplň dveří

V závislosti na konstrukci dveřního křídla jsou na výběr různé vnitřní výplně.

TIP: Charakteristika vnitřní výplně se zobrazí kliknutím na obrázek vnitřní výplně na detailu produktu na webu Sepos.

5) zvolte si provedení dveří…

…které zahrnuje způsob otvírání dveří (klasické otočné dveře nebo posuvné dveře) a konstrukční provedení dveřního křídla (klasické polodrážkové dveře s falcem nebo moderní bezfalcové provedení).

6) pošlete dotaz nebo nezávaznou poptávku

Pokud vám chybí další informace o produktu, neváhejte jakýmkoli způsobem kontaktovat firmu Sepos. Zavolejte  nebo napište – jsme vám k dispozici.

TIP #1: Orientaci otvírání dveří určíte podle jednoduchého pravidla: U dveří levých jsou při pohledu na zárubeň a širší stranu dveří panty na levé straně. Dveře pravé mají při pohledu na zárubeň a širší stranu dveří panty na pravé straně.

TIP #2: Standardní jednokřídlé dveře jsou označeny jako 60, 70, 80, 90, 100, 110/197. Dvoukřídlé jako 125, 145, 160, 165, 180, 185. Tyto šíře ale na dveřích nenaměříte. Standardní „šedesátky“ mají na užší straně (tzv. „ve falci“, tedy tam, kde se zavírají do zárubně) 62 cm a na širší straně 65 cm. Výška 197 cm je skutečnou výškou standardního křídla opět „ve falci“ (celková je 198,5 cm).

Po volbě dveřního křídla nezapomeňte také na výběr vhodné zárubně a kování. Teprve potom budete mít funkční a sladěný komplet do vašeho interiéru.

sepos

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě SEPOS, která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její další články.

Navštivte firemní profil SEPOS nebo web sepos.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu SEPOS a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (jeden komentář)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace