4 minuty

Luxusní závěsy pro dokonalý vzhled vašeho okna.
Tradice, funkčnost, elegance – termíny typické pro jeden z nejstarších prvků stínicí techniky. Závěsy jsou stále nejčastěji využívaným stínicím prvkem. Staly se nedílnou součástí komerčních prostorů i našich domovů. Důvodů pro jejich použití v interiéru může být hned několik – zastínění, dekorace, tlumení hluku a rozdělení prostoru.

Luxusní závěsy BEMATECH - image Vašeho interieru

Základní terminologie

V praxi se často setkáváme s dvěma pojmy – záclony a závěsy do oken. I když pro laickou veřejnost oba termíny označují totéž, v odborné terminologii každý z těchto výrazů popisuje odlišný produkt.

Záclona je textilie, uchycená na nosnou konstrukci a její hlavní funkcí je zamezení nežádoucích pohledů z venku do místnosti. Zpravidla je průhledná nebo poloprůhledná.

Hlavní funkcí závěsu, je na rozdíl od záclony, zamezení pronikání světla z nebo do budovy. V poslední době se však spíše obecně hovoří o dekorativních závěsech na okna, které se vyrábí z látek v různých hustotách tkaní.

Rozsáhlá kolekce látek

Kolekce dekorativních látek na závěsy Bematech, doplněná o kolekci Inside a Casamia Colori, je nejrozsáhlejší kolekcí na českém a slovenském trhu. Pomocí konfigurátoru je možné zvolit si vzor i barevnou kombinaci dekorativních látek na míru, kterou do nejmenších detailů přizpůsobíte vašemu interiéru. Zatímco závěsy do ložnice podpoří klid a pohodu před spaním, závěsy do pokojíčku mohou fungovat jako hravý interiérový prvek pro děti. Dle vašeho požadavku na stupeň zastínění můžete vybírat z pestré škály materiálů, od průhledných (průsvitných) látek až po látky neprůhledné (nepropustné, neprůsvitné), ze kterých se šijí zatemňovací závěsy (den a noc) na míru. Nabízíme látky s vysokou barevnou a tvarovou stálostí. Přečtete si více o zatemňovacích závěsech.

Závěsy na míru z vlastní látky

Pokud při dekoraci interiéru pracujete s jedním materiálem a zvažujete možné varianty jeho použití, rádi vám poradíme. Zákazníkům nabízíme i šití závěsů z vlastní látky. Vhodnost látky na závěsy doporučujeme vždy předem posoudit. Díky řešení na míru budou hotové závěsy na oknech vypadat vždy skvěle.

Moderní technologie zpracování závěsů

Při výrobním postupu využíváme nejmodernější technologie, které, mimo jiné, umožňují řezání látky laserem ve svislé poloze. Švy jsou šity neviditelnými stehy, což podtrhuje dokonalé zpracování celého výrobku. V současné době máme technologicky nejvyspělejší výrobu v ČR.

Způsoby provedení

Výběr je možný z devíti typů skladů. Široká nabídka provedení umožňuje zpracování závěsu přesně dle vašich představ a požadavků. U závěsů je často využívána možnost jejich podšívání.

Závěsové profily

Závěsy jsou přichyceny k profilu pomocí jezdců. Při výběru profilu je nutné vycházet z požadovaného způsobu ovládání, celkového rozměru závěsu a gramáže látky. Naše nabídka zahrnuje kolejnice pro manuální ovládání, a to tahem za závěs nebo šňůrou, i pro ovládání motorické. Velkou výhodou závěsových profilů je možnost přesného přizpůsobení i nestandardním tvarům okna.

Vhodné kombinace s ostatními prvky

Moderní závěsy jsou v interiéru často doplněny římskými nebo látkovými roletami. Správnou kombinací s dalšími produkty a výběrem vhodných materiálů docílíte u závěsů den a noc požadované funkčnosti a útulnosti.

Ceník závěsů

Cena výrobku je vždy kalkulována individuálně, dle výběru systému, přesného provedení a použitých komponentů. Cenu vám na vyžádání rádi sdělíme.

Tipy, zajímavosti, doporučení…

Závěsy mohou fungovat také jako tradiční prvek v netradičním provedení. Zvláštní variantou jsou oboustranné závěsy, kterými lze elegantně rozdělit obytné i komerční prostory.


Technická specifikace

Max. šířka: až 7000mm
Max. výška: až 2600mm (dle zvoleného typu materiálu)

Díky dlouholetému vývoji a našim zkušenostem v oblasti stínicí techniky jsme schopni nabídnout vám řešení šité přímo na míru. V případě dotazů nás, prosím, kontaktujte

Více informací naleznete na webu bematech.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmy z oboru a ony se vám samy ozvou!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (5 komentářů)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace