PlanetaOken
DAFE - PLAST Jihlava | | 3 minuty

Zatopte si sklem

Neděláme si legraci, přísaháme, je to pravda. Touto revoluční novinkou primárně rozšiřujeme náš sortiment skel do zimních zahrad, altánů, ateliérů, fasádních systémů a designových objektů, zkrátka všude tam, kde v designu objektu převažuje sklo a není žádoucí nebo dostatečně technicky možné mít v objektu klasický topný systém.

Připravte se na absolutní čistotu výhledu, tepelný komfort jako u kachlových kamen a skvělé tepelně-izolační vlastnosti dvojskla nebo trojskla.

Infratopné sklo ThermoGlass® je řešení, které integruje topný systém přímo do zasklených ploch budovy a může být použito jako hlavní topný systém nebo může sloužit jako doplňkový zdroj tepla. V chladných měsících je topné sklo ThermoGlass® zdrojem komfortního sálavého tepla, účinně eliminuje nežádoucí efekt „studeného skla“ a odstraňuje tak pocit chladu v blízkosti velkých zasklených ploch, zabraňuje kondenzaci vodních par a mlžení skla.

Topné sklo ThermoGlass® stačí pouze připojit k elektrické síti 230 V, bez použití transformátorů napětí. A potom už je na vás, na jakou intenzitu si prostorovým termostatem (jedná se o klasický termostat používaný k jakémukoli topnému systému) nastavíte teplotu v místnosti. OBROVSKOU výhodou těchto skel je velmi rychlé dosažení požadovaného tepelného komfortu, protože skla dosahují 100% výkonu do deseti minut po zapnutí.

A JAK JE TO MOŽNÉ?

Na vnitřní stranu interiérového skla je osvědčeným a dlouhodobě používaným výrobním procesem nanesena průhledná kovová nanovrstva. Tato transparentní vodivá nanovrstva se patentovanou technologií ThermoGlass® upraví laserem tak, aby bylo možno regulovat tok elektrického proudu a nastavit tak přesně požadovaný příkon a teplotu infratopného skla.

Vnitřní sklo je tedy sklo, kterým prochází elektrický proud a v izolačním skle plní funkci topného skla. Na další pozice v izolačních sklech jsou používaná skla podle individuálního požadavku zákazníka. V případě zvýšeného nároku na bezpečnost lze použít lepené sklo (rozbité sklo pouze popraská, ale zůstane vcelku). Povrchovou teplotu skla si (v závislosti na druhu termostatu) můžete měnit dle vašich potřeb, v rozmezí 25 až 60° C. Elektrickou vodivou vrstvu lze také využít jako senzor napojený na alarm bezpečnostního systému.

JSOU NĚJAKÁ ÚSKALÍ V POUŽITÍ?

Absolutně NE. Nijak nezhoršují vynikající tepelně-izolační vlastnosti izolačních dvojskel a trojskel a nemají vliv na světelnou propustnost. Nanosystém ohřevu skla je dokonale průhledný. Umožňují velký výrobní rozměrový rozsah, lze je vyrobit od velikosti 300 × 400 mm až po rozměr 2000 × 3000 mm.

Topná sálavá skla lze osadit do všech našich hliníkových profilů a do plastového profilu PROGRESS.

CHCETE VIDĚT NA VLASTNÍ OČI TENTO UNIKÁTNÍ SYSTÉM PŘEDSTAVUJÍCÍ TREND V BUDOUCNOSTI VYTÁPĚNÍ?

V průběhu podzimu osadíme sklo do zimní zahrady na našem showroomu DAFE – PLAST.

NEBO HO CHCETE ZAŽÍT NA VLASTNÍ KŮŽI?

Naplánujte si letos lyžovačku na Červenohorské sedlo v Jeseníkách. Na sjezdovce na severním svahu najdete bar, kde se dokonale zahřejete a za každého počasí uvidíte ven.

Kam dál?

Sklovina, materiál, výroba a vlastnosti stavebního skla

V tomto článku bychom vám rádi předali několik základních charakteristik stavebního skla.

Údržba sítí proti hmyzu – co říká CLIMAX?

V naší nabídce najdete různé druhy protihmyzových sítí od těch klasických pevných, dveřních, posuvných, rolovacích až po plisé sítě. Sítě…

Stínící technika jako současná nutnost novostaveb

Přečtěte si, jakou nejlepší stínící techniku můžete využít pro vaši novostavbu během stále teplejšího počasí.

Nová výrobní hala už stojí

Měsíc s měsícem se sešel a na našem nádvoří ve Valmezu vyrostla nová výrobní hala. Od května, kdy byla stavba započata, se na ní vystřídalo…

Co je u nás nového 23.9.2019 – 6.10.2019

Přečtěte si, co je u nás nového, co se u nás děje, jak jsme se rozrostli a další informace z dění na portálu.

Oknostyl je nově na Instagramu

Vybíráte nová okna nebo dveře a chcete se inspirovat? Založili jsme pro naši společnost nový účet na Instagramu ⇒ instagram.com/oknostylcz.…