PlanetaOken
Building Plastics ČR | | 2 minuty

Zaomítací rolety pro nerušený vzhled fasády

Předokenní rolety FASADE Minirol zajišťují architektonicky čistý a ničím nerušený vzhled fasády. Na rozdíl od jiných typů předokenních rolet nejsou umístěny ve viditelném krycím boxu, ale navíjejí se do boxu zaomítacího, který je skrytý pod fasádou, a tak s ní dokonale splývá. Toto řešení je vhodné jak pro novostavby, tak pro rekonstrukce.

Jak je řešeno napojení zaomítacího boxu na fasádu? Krycí box je odizolovaný a umístěný nad okenním otvorem. Lze jej umístit do speciálního typu překladu s prostorem pro instalaci boxu nebo do zateplovacího systému s dostatečnou hloubkou pro ukrytí boxu. Napojení boxu na fasádu umožňuje tzv. „nos“, což je profil z extrudovaného hliníku s předsunutou lištou na spodní straně boxu a polyesterovou deskou po celé výšce boxu, který slouží k nanesení tepelné izolace a zatáhnutí omítky.

Doporučení pro montáž předokenních rolet FASADE

Co umožňuje pohyb lamel rolety? Bezproblémový a lehký pohyb lamel rolety zajišťují vodící lišty umístěné po stranách rolety. Lamely rolety jsou vsunuty do vodících lišt pomocí čepů, které jsou umístěny na bočnici rolety. K volbě jsou dostupné různé hloubky a šířky vodících lišt, které jsou tvořené profilem z extrudovaného hliníku s možností různých barevných povrchových úprav a které fungují jako nosný prvek celého systému. Do roletového boxu je možné integrovat rolovací síť proti hmyzu a tak spojit dva výrobky do jednoho.

Variabilita barevných provedení a dekorů

Viditelné díly jako vodící lišty, koncová lamela a roletový pancíř (lamely) umožňují výběr různých barevných provedení a dekorů. Ve standardní nabídce je možnost výběru z několika základních barevných odstínů nebo dřevodekorů z nabídky renolitových folií. Na přání zákazníka nabízíme i možnost nalakování dílů do libovolné barvy podle vzorníku RAL.

Individuální barevné provedení či dekor je možné zvolit pro každý jednotlivý díl, díky čemuž nabízí zaomítací rolety široké možnosti nejrůznějších kombinací a sladění.

Zdroj textů: http://www.minirol.cz/. Zdroj obrázků: http://www.minirol.cz/.

Kam dál?

Systém generálního klíče

Společnost Assa Abloy vám představuje pár rad a tipů pro správnou volbu systému generálního klíče pro váš objekt.

ENTR – chytré řešení zamykání od Mul-T-Lock

Inteligentní řešení zamykání vašich dveří od předního výrobce Mul-T-Lock, člena skupiny Assa Abloy.

Jak připravit pergolu a venkovní stínění na zimu? Climax vám poradí

Přečtěte si, jak si zastínit vaši pergolu na stávající zimní období podle rad a tipů společnosti Climax..

Designová fasádní skla

Uvažujete o moderní prosklené fasádní stěně. Společnost Imageglass.cz Vám nabízí tiskové designové řešení na míru.

SKY-FRAME – bezrámová okna od H&M

Firma H&M je oficiálním prodejním a servisním partnerem pro velkoplošné bezrámové posuvné prosklené systémy firmy Sky-Frame.

Automatické dveře TRIDO získaly certifikát na požární odolnost

Společnost TRIDO nově certifikovala automatické posuvné dveře na 30 minutovou pořádní odolnost.