PlanetaOken
PVC OKNA s.r.o. | | 3 minuty

Příslušenství k oknům – další možnosti stínění a ochrany proti hmyzu

V minulém článku jsme otevřeli rozsáhlé téma věnující se doplňkům k oknům. Představili jsme vám nejběžnější příslušenství určené ke stínění proti slunci a ochraně před hmyzem. V novém článku vám chceme ukázat další, méně využívané příslušenství k oknům, které však svou funkci plní stejně dobře. Kdo má rád originální přístup k řešení praktických věcí, tomu by náš nový článek mohl pomoci při výběru.

Posuvné a rolovací sítě proti hmyzu

Ne každému vyhovují klasické sítě proti hmyzu, které se otevírají na opačnou stranu než dveře, na kterých je síť připevněná. Vyžaduje to dostatek prostoru na obou stranách dveří a jestli máte sítě na oknech, musíte tak počítat s tím, že pokud budete chtít z okna vykouknout, pověsit prádlo na sušák nebo zalít květiny na parapetu, budete muset nejprve síť z okna sundat.

Alternativou ke klasickým sítím jsou sítě posuvné a rolovací. Ty umožňují snadnou manipulaci s ochranným zařízením. Podívejme se na jejich výhody:

Posuvné sítě

Rolovací sítě do dveří

Stínící mechanismy

V oblasti stínění proti slunci se nám nabízí více možností než jen klasické žaluzie. Na trhu je dnes k dostání široká nabídka moderních roletek a tzv. plisé, které jsou nejen funkčním řešením, ale zároveň i designovým doplňkem interiéru. Široká nabídka barev a provedení vám umožní sjednotit interiér tak, aby vše ladilo dle vašich potřeb. Podívejme se na ně podrobněji:

Textilní roletky

Alternativou ke klasickým roletkám jsou moderní interiérové roletky den/noc. Ty rozšiřují možnost volby intenzity stínícího efektu oproti klasickým roletkám popsaným výše. Opět k dostání v široké škále barev, možnosti uchycení a návinu.

Plisé

V jednoduchosti je krása. A v případě plisé (skládaného) látkového stínění to platí především, jelikož se jedná o pěkné, ale zároveň i funkční řešení. Tento přístup ke stínění oken i dveří inspirovaný jednoduchým japonským designem se těší stále větší oblibě, a to z následujících důvodů:
 

Roletky a plisé nám dodávají naši dlouholetí renomovaní dodavatelé z České republiky a Německa, kteří garantují kvalitu zpracování a dlouhou životnost produktů. Pokud máte o některý ze zmíněných systémů zájem nebo potřebujete poradit s výběrem, neváhejte se na nás obrátit.

Zdroj obrázků: http://www.pvcokna.cz/.

Kam dál?

Skrytý nezávislý okenní alarm – FalzAlarm

Hledáte spolehlivý alarm pro vaše okna či dveře? Pak by vás mohl zaujmout bezpečnostní systém FalzAlarm.

Větrání pro zdravý pobyt díky sytému Winflip

Efektivní větrání je pro pohodlné a především i zdravé bydlení v domech či bytech klíčové. Jak ale na něj?

Plisé v koupelně zastíní vše potřebné

Vyhněte se nežádoucím pohledům nebo nepříjemnému slunečnímu svitu ve vaší koupelně s kvalitním zastíněním.

Těsnění pod vrata zlepší ochranu proti zatékání do garáže

Zatéká vám pod vraty do garáže? Do garáže může při současných přívalech deště zatékat z důvodu malého vyspádování vnější podlahy nebo v…

Co je u nás nového 10.6.2019 – 16.6.2019

Přečtěte si, co je u nás nového, co se u nás děje, jak jsme se rozrostli a další informace z dění na portálu.

Nový produkt v sortimentu firmy PVC OKNA, s.r.o.

Líbí se vám vzhled hliníkových oken, ale zároveň vám vyhovují vlastnosti a cenové rozpětí oken plastových? Máme pro vás dobrou zprávu! Do…