PlanetaOken
| | 3 minuty

Termookno IV84 s trojsklem – novinka se stává standardem

Novinka, která se ověří praxí a časem, se stává klasikou. A právě to již platí i o dřevěných termooknech s třívrstvým zasklením.

Nadstandard se stává normou

Názory, že termookno IV84 s trojsklem je nadstandard, jsou dávno pryč, ba naopak. Termookno je již standardní součástí nových stavebních projektů a rekonstrukcí. Do podvědomí veřejnosti se dravě dere moderní technologie ve spojení s tradičním materiálem a každý stavebník tak musí řešit spoustu otazníků při realizaci stavby, ať už je to profesionál či laik. Hlavní roli hraje vždy volba materiálů a technologie stavby nebo zda jsou tyto materiály ekonomicky výhodné, energeticky úsporné, ekologicky přijatelné, a esteticky vhodné.

Představte si, že jste si pořídili termookna IV84 s trojsklem. Budou splňovat všechny vaše požadavky? Bezesporu ano, nadmíru budou splněna všechna důležitá kriteria. Dřevo je tradiční materiál a patří mezi nejstarší stavební surovinu. Doba se mění, ale kvalita a vlastnosti dřeva zůstávají stejné. S dobou se pouze mění názory a pohled na tuto problematiku vlivem přílivu nových moderních a chemicky vyráběných materiálů. Mezi velké výhody těchto nových materiálu patří i bezúdržbovost, což je ale na druhou stranu výhoda relativní a ovlivněná dnešní rychlým a dynamickým životním stylem.

Údržba dřevěných oken

Okna nepatří mezi krátkodobé investice, nýbrž se jedná o závazek do budoucna. Po dlouhodobém působení povětrnostních a mechanických vlivů budou i bezúdržbové materiály potřebovat péči či renovaci. A jak se postarat o bezúdržbové materiály, u kterých není možnost efektivní péče či renovace? Toť otázka. Proto pokud změníme pohled na údržbovost materiálu, stává se dřevo i po této stránce ideálním – díky zkvalitnění povrchových úprav se totiž interval údržby dřevěných oken několikanásobně prodlouží. Renovace povrchové úpravy by se pak měla provádět dle povětrnostních vlivů jen s účelem uchování stálosti dobrého vzhledu.

Dřevěná okna tak i po 25 letech mohou vypadat jako okna nová, a to i v době, kdy umělým materiálům končí životnost a musí se vyměnit. V dnešním interierovém designu se klade důraz na harmonické propojení interiéru s exteriérem, přičemž dřevěná termookna IV84 a jejich estetické vlastnosti tento trend dokonale splňuji.

Úsporná volba

Okno je nejslabší článek vnějších stěn termoizolace budov a díky stále více rostoucí ceně energií se klade obrovský důraz na tepelnou izolaci a úsporu energie. Ideální složení trojskla, které dosahuje hodnoty součinitele prostupu tepla 0,6 W/(m2.K). dokáže ušetřit až 40 % nákladů na vytápění, díky čemuž se termookno IV84 řádí na úplnou špici na trhu.

Tato skutečnost zapříčinila, že IV84 významně mění českou stavební kulturu. Dřevěné termookno TWW IV84 s trojsklem je ekonomicky dostupné, energeticky úsporné, ekologicky šetrné a esteticky pro život potřebné. Propojte váš domov s okolním světem okny, ze kterých budete mít vždy dobrý pocit.

Nebojte se novinky, je to klasika! Nemějte odstup od nadstandardu, je to standard!

Kam dál?

Jaký je rozdíl mezi falcovými a bezfalcovými dveřmi?

Podívejte se s námi na jednotlivé rozdíly dveří, dveřních povrchů či výplní.

Okno do plochých střech – FAKRO

Okna do plochých střech prozáří vaši domácnost i v místech, kde nelze využít okna klasická.

Jaký typ střešního okna je pro vás nejvhodnější?

Který z jednotlivých typů střešních oken se nejlíp hodí právě pro vás?

DAFE – PLAST přináší inovativní řešení oken nejen pro pasivní domy.

Hledáte okna, která bez problémů dostojí náročným požadavkům na tepelnou izolaci a přitom vám umožní s jejich instalací snadno namontovat i…

Objekt roku ze systémů Aluprof byl vybrán. Zde jsou vítězové.

Je ta námi třetí ročník mezinárodní soutěže „Objekt roku ze systémů Aluprof“ určené pro architektonické kanceláře a nezávislé architekty.

Nový showroom oken a dveří firmy TANOR

Brněnská společnost TANOR otevřela nový showroom Oken, Dveří, Posuvných dveří, Stínící techniky a dalších okenních a dveřních doplňků…