PlanetaOken
| | 3 minuty

Automatické dveře

Pod názvem automatické dveře si většina z nás představí dveře do veřejně přístupných budov jako jsou například obchodní centra, nemocnice či úřady. Doporučovány jsou převážně do míst, kde se vyskytuje vysoká průchodnost osob či je vyžadován bezbariérový přístup. Dveřmi lze osadit jakýkoli otvor u hlavního vstupu nebo interiérový prostor. Na trhu je nabízen rozsáhlý sortiment automatických dveří, kterými lze osadit stávající budovy či novostavby. Jedná se o nejvhodnější prostorově úsporné a elegantní řešení do budov. 

Automatické dveře

jednokřídlé a dvoukřídlé posuvné

Posuvné dveře

Posuvné dveře se dodávají do budov, kde je vyžadován bezbariérový přístup. Nejčastěji jsou tyto dveře využívány pro letiště, kina, muzea, supermarkety, hotely, zdravotnické budovy a další.

Výhody automatických posuvných dveří

Tyto dveře mají několik výhod, díky nimž jsou velmi oblíbené. Uváděny jsou tyto výhody:

Otočné dveře

Automatické otočné dveře jsou zavěšené na bočních pantech a jsou vybavené elektrickým pohonem, který je otevírá a zavírá. Dveře vznikají pouhou instalací elektrického pohonu na křídlové dveře, které se využívají převážně pro řešení bezbariérového vstupu. Instalují se převážně tam, kde jsou vyžadovány opakované průchody a vstupy a nelze proto využít jiný typ dveří, ať už z ekonomických či technických důvodů.

Tento typ automatických dveří se nejčastěji využívá například do kuchyní, restaurací a stravovacích provozů, laboratoří a operačních sálů.

Výhody automatických otočných dveří

Teleskopické dveře

Tento typ dveří se využívá pro uzavření prostorově omezených vstupů a dále také pro objekty se zachováním maximálního průchodu. Dveře se dodávají například do hotelů, lékáren, restaurací, nemocnic či do veřejných prostor.

Výhody automatických teleskopických dveří

Obloukové dveře

Obloukové dveře se řadí mezi prémiový typ automatických dveří, které splňují nejvyšší požadavky na provedení a design. Vyráběny jsou ve dvou provedeních a to buď jako dveře jednokřídlé, nebo dvoukřídlé. Mohou být dodávány také s pevnými bočními částmi.

Obloukové dveře jsou doporučovány do většiny prostorů s maximálním průchodem a omezeným místem odsuvu. Dveře jsou vhodné do lékáren, nemocnic, čerpacích stanic, hotelů a restaurací.

Panikové protipožární dveře

Panikově protipožární dveře jsou využívány pro okamžitou evakuaci osob v případě života ohrožujících situací. Vyráběny jsou ve variantě s jedním nebo dvěma posuvnými křídly, kdy je možné v případě nebezpečí vyvrátit křídla fixní i pohyblivá.

Tyto dveře jsou vhodné pro obchodní domy, veřejné budovy, nákupní střediska, nemocnice a jiná zařízení, kde se vyskytuje větší počet lidí.

Provozní režim

Jedná se o režim, na který lze dveře instalovat dle využití. Nejčastěji se režim automatických dveří rozděluje na:

Kam dál?

Domovní schránky a dopisní vhozy

Před pořízením domovní schránky je třeba zvážit velikost poštovních zásilek, které do ní budou doručovány. Na tomto základě se zvolí daná…

Křídlové brány a vrata

Křídlové brány se doporučují převážně do míst, kde je dostačující prostor pro volné otevření křídel a současně také pro pozemky, na kterých…

Statika okenních prvků

Pokud právě vybíráte okna do novostavby, je důležité dodržet kromě jejich materiálu a barvy také těsnění, schopnost izolace a především i…

Dvojskla nebo Trojskla, co říká Oknostyl?

Nevíte si rady s tím, jestli si připlatit za izolační trojskla nebo zůstat u standardních dvojskel. Pokud Vám není lhostejné kolik…

Protiprůvanová pojistka

Proti-průvanová magnetická pojistka je revoluční dodatečný prvek kování, který lze instalovat na stávající i nová okna (křídla). Cílem…

Dvokřídlá vrata a vedlejší dveře od firmy OKNA MACEK

Hodláte vyměnit svoje stará vrata za nová v místnostech, kde nepotřebujte topit a je Vám lhostejná automatizace otvírání. Proto zvolte…