PlanetaOken
SVĚT OKEN | | 2 minuty

10 věcí, které musíte vědět o hliníkových fasádách

Fasádní systém, který prosklené hliníkové fasády tvoří, je stále používanější. Jedná se sice o celkem nákladné řešení, ale dosáhnete tím něčeho speciálního, prosklené fasády. Tyto velké prosklené celky dodávají stavbě úplně jiný rozměr, a to jak z vnějšího pohledu, tak hlavně pro ty, kteří se pohybují uvnitř stavby. V tomto článku se podíváme na výhody a další informace o prosklených hliníkových fasádách, které můžete nejčastěji vidět na moderních administrativních a komerčníh budovách, kde vyniknou nejlépe.
  1. Rozmanité tvary prosklených stěn. Hliníkové fasády umožňují řešit rozmanité tvary prosklených stěn a světlíků. Do tohoto systému se dají vkládat různé typy oken a dveří z okenních a dveřních systémů.
  2. Luxusní vzhled. Prosklené hliníkové fasády vypadají opravdu luxusně. Navíc jsou i praktické a i když se jedná o finančně celkem náročné řešení, pořád si to je může dovolit spousta lidí. Nejde zase o tak horentní sumy v porovnání s jiným řešením.
  3. Prosvětlení domu a krásný výhled. Základem, proč si vůbec prosklené hliníkové fasády pořizovat, je právě výrazné prosvětlení stavby a také výhledy z domu na okolí. Někdo tomu říká i vizuální spojení s přírodou, ať už je okolí domu jakékoliv. Obdobné propojení s přírodou vám poskytnou také terasové dveře (ať jsou hliníkové nebo plastové).
  4. Široké využití. Dnes už se tyto fasádní systémy běžně používají u rodinných domů i komerčních objektů. U novostaveb, ale i při rekonstrukci starších domů.
  5. Rychlá montáž. Celý systém je navržen tak, aby se vše dohromady rychle poskládalo. Používají se speciální spony, přesné hliníkové profily, kvalitní nerozbitná trojskla a další.
  6. Jednoduchá údržba. Údržbou se zde rozumí jen občasné mytí oken a hliníkových rámů. Jednou za rok je vhodné pozvat odborníka, ať zkontroluje seřízení oken, čímž se prodlužuje životnost celé fasády.
  7. Dlouhá životnost. Hliník a sklo jsou materiály, jejichž životnost se počítá v řádech vyšších desítek let. Jedná se o fasádní systém s nejdelší životností vůbec.
  8. Vysoká pevnost a odolnost. Hliník je lehký a pevný zároveň. Prosklené hliníkové fasády jsou extrémně odolné vůči všem povětrnostním vlivům, mohou se tak používat i ve velkých výškách.
  9. Systém odvětrávání. Součástí prosklených fasád je systém odvětrávání, který zajišťuje, že vzduch pod obkladem cirkuluje a odvádí vlhkost. Fasáda domu tak dýchá.
  10. Konstrukce je variabilní. Konstrukce prosklené fasády z hliníkových profilů je variabilní a dá se jednoduše přizpůsobit různým požadavkům investora.

Zvažujete hliníkovou fasádu? Oslovte zkušeného českého dodavatele!

Kam dál?

Nejprodávanější venkovní žaluzie? Zákazníci preferují stříbrnou barvu a široké lamely

Podle čeho nejlépe zvolit moderní a funkční venkovní žaluzie a lamely? To se dozvíte v našem novém článku.

Trendy ve výstavbě energeticky úsporných budov

Jak fungují energeticky úsporné budovy a na jaké typy se dělí? To si můžete přečíst v našem podrobném článku.

Vybíráme materiál venkovních žaluzií: proč je nejlepší hliník?

Vnitřní žaluzie mohou být vyrobené klidně ze dřeva nebo textilií – nemusí totiž čelit dešti ani mrazům. Ale pokud vybíráte venkovní žaluzie…

Co je u nás nového 9.12.2019 – 15.12.2019

Přečtěte si, co je u nás nového, co se u nás děje, jak jsme se rozrostli a další informace z dění na portálu.

Rozšíření kolekcí STANDARD a EXCLUSIVE

Máme to potěšení Vám sdělit, že jsme aktuálně obohatili stávající portfolio motivů digitálního potisku vrat DURA PRINT. Konkrétně se jedná…

Jak zabránit vniknutí myší do garáže?

Je podzim, blíží se zima a hlodavci se stahují do domů. Myš se vám dostane do garáže hlavně pod prahem vrat. Jak myším zabránit, aby se do…