SERVIS CLIMAX, a.s. 1 minuta

Zakladatel a majitel společnosti CLIMAX Miroslav Jakubec promluvil v rámci konference Svazu podnikatelů ve stínicí technice na letošním stavebním veletrhu For Arch. Svůj čtvrthodinový příspěvek věnoval vývoji stínicích systémů od konce 19. století přes současnost až po výhledy do budoucna.

Stínění ve 21. století?

Pro rozvoj stínění byl u nás podle Jakubce zlomový rok 2004, kdy nastal obrovský boom výměny dřevěných oken na plastová a společně s nimi narostla poptávka po instalaci vnitřních žaluzií. Díky ziskům z prodeje mohli výrobci investovat do rozvoje dalších typů stínicí techniky, které známe dnes.

Výrobní společnosti se začaly specializovat a tím došlo k jasnému rozdělení na vnitřní a venkovní stínicí prvky. Zákazníci vybírají stínění s ohledem na jeho funkčnost, kombinují vnitřní a vnější varianty. Specifikem českých zákazníků jsou široké požadavky na barevnost, stínicí technika musí ideálně ladit s interiérem i architekturou domu. Současným fenoménem napříč Evropou jsou venkovní žaluzie.

V blízké budoucnosti očekáváme navýšení prodeje svislých fasádních clon, vznik servisních firem specializujících se na technickou údržbu a čištění stínění nebo také plnou motorizaci, která půjde ruku v ruce s automatizací českých domácností, uzavřel Jakubec.

climax_logo

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě SERVIS CLIMAX, a.s., která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její další články.

Navštivte firemní profil SERVIS CLIMAX, a.s. nebo web climax.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu SERVIS CLIMAX, a.s. a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (7 komentářů)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace