GEZE Česká republika 2 minuty

Bezpečnost únikových cest budov je pro nás klíčová a proto vám představujeme novinky v posuvném kování automatických dveřních systémů.

Posuvné automatické dveře pro únikové a záchranné cesty od GEZE

Zachování funkčnosti automaticky posuvných dveří GEZE v případě poruchy díky vícenásobných komponentů pohonu (-FR)

K zajištění bezpečnosti pro únikové a záchranné cesty je nutné zrealizovat řízení ve s pojení s kompletním systémem. Při výpadku proudu nebo v případě poruchy je zajištěno, že se posuvné dveře v provozu „automatika” a „jednosměrný provoz” bezpečně a automaticky otevřou, a že v provozu „noc” zabrání blokování neoprávněnému otevření dveří. U tohoto druhu provozu neexistuje žádná funkce únikové a záchranné cesty a tuto variantu lze realizovat pomocí následujících typů pohonu: Slimdrive SL NT-FR, ECdrive FR a Powerdrive PL-FR.

Nouzové otevření pomocí otočných křídel a bočních dílů (BO)

Posuvné dveře GEZE s funkcí vylomení Break-Out se používají na únikových a záchranných cestách. Funkce BO umožňuje otočení křídel ve směru úniku – do určité míry zařízení posuvných dveří s otočným kováním. Posuvné dveře s funkcí BO mají otočné boční díly a jsou k dostání pro jednokřídlé nebo dvoukřídlé dveřní systémy. Tyto dveře pro únikové cesty se používají v oblastech, v nichž nejsou uznány standardní automatické posuvné pohony. Posuvné dveře BO se používají ve vstupních prostorách, v nichž je potřebná velká šířka otevření, a to například v prodejnách automobilů.

Tuto variantu lze realizovat pomocí následujícího typu pohonu Slimdrive BO. Všechny automatické systémy posuvných dveří GEZE odpovídají požadavkům normy ČSN EN 16005. Vybrané produkty GEZE odpovídají dodatečným požadavkům pro dveře na únikových cestách a nouzových východech (Slimdrive SL NT-FR, ECdrive FR a Powerdrive PL-FR)

Norma ČSN EN 16005 účinná od 1. 6. 2013, bod 4.7.2, definuje dodatečné požadavky pro dveře na únikových cestách a nouzových východech.

Posuvné dveře na únikových cestách a nouzových východech se dají řešit dvěma způsoby:

  • Motoricky ovládané dveře s funkcí vylomení, bod 4.7.2.2 (funkce Break-Out).
  • Motoricky ovládané posuvné dveře bez funkce vylomení, 4.7.2.3 – tato varianta je pro požadavky na posuvné automatické dveře na únikových cestách používaná nejčastěji. Těmto dodatečným požadavkům odpovídají produkty GEZE ECdrive FR, Slimdrive SL NT-FR a Powerdrive PL- FR.
geze_logo

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě GEZE Česká republika, která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její další články.

Navštivte firemní profil GEZE Česká republika nebo web geze.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu GEZE Česká republika a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (jeden komentář)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace