SVĚT OKEN 2 minuty
Fasádní systém, který prosklené hliníkové fasády tvoří, je stále používanější. Jedná se sice o celkem nákladné řešení, ale dosáhnete tím něčeho speciálního, prosklené fasády. Tyto velké prosklené celky dodávají stavbě úplně jiný rozměr, a to jak z vnějšího pohledu, tak hlavně pro ty, kteří se pohybují uvnitř stavby. V tomto článku se podíváme na výhody a další informace o prosklených hliníkových fasádách, které můžete nejčastěji vidět na moderních administrativních a komerčníh budovách, kde vyniknou nejlépe.
10 věcí, které musíte vědět o hliníkových fasádách
  1. Rozmanité tvary prosklených stěn. Hliníkové fasády umožňují řešit rozmanité tvary prosklených stěn a světlíků. Do tohoto systému se dají vkládat různé typy oken a dveří z okenních a dveřních systémů.
  2. Luxusní vzhled. Prosklené hliníkové fasády vypadají opravdu luxusně. Navíc jsou i praktické a i když se jedná o finančně celkem náročné řešení, pořád si to je může dovolit spousta lidí. Nejde zase o tak horentní sumy v porovnání s jiným řešením.
  3. Prosvětlení domu a krásný výhled. Základem, proč si vůbec prosklené hliníkové fasády pořizovat, je právě výrazné prosvětlení stavby a také výhledy z domu na okolí. Někdo tomu říká i vizuální spojení s přírodou, ať už je okolí domu jakékoliv. Obdobné propojení s přírodou vám poskytnou také terasové dveře (ať jsou hliníkové nebo plastové).
  4. Široké využití. Dnes už se tyto fasádní systémy běžně používají u rodinných domů i komerčních objektů. U novostaveb, ale i při rekonstrukci starších domů.
  5. Rychlá montáž. Celý systém je navržen tak, aby se vše dohromady rychle poskládalo. Používají se speciální spony, přesné hliníkové profily, kvalitní nerozbitná trojskla a další.
  6. Jednoduchá údržba. Údržbou se zde rozumí jen občasné mytí oken a hliníkových rámů. Jednou za rok je vhodné pozvat odborníka, ať zkontroluje seřízení oken, čímž se prodlužuje životnost celé fasády.
  7. Dlouhá životnost. Hliník a sklo jsou materiály, jejichž životnost se počítá v řádech vyšších desítek let. Jedná se o fasádní systém s nejdelší životností vůbec.
  8. Vysoká pevnost a odolnost. Hliník je lehký a pevný zároveň. Prosklené hliníkové fasády jsou extrémně odolné vůči všem povětrnostním vlivům, mohou se tak používat i ve velkých výškách.
  9. Systém odvětrávání. Součástí prosklených fasád je systém odvětrávání, který zajišťuje, že vzduch pod obkladem cirkuluje a odvádí vlhkost. Fasáda domu tak dýchá.
  10. Konstrukce je variabilní. Konstrukce prosklené fasády z hliníkových profilů je variabilní a dá se jednoduše přizpůsobit různým požadavkům investora.

Zvažujete hliníkovou fasádu? Oslovte zkušeného českého dodavatele!

svetoken-logo

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě SVĚT OKEN, která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její další články.

Navštivte firemní profil SVĚT OKEN nebo web svet-oken.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu SVĚT OKEN a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (6 komentářů)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace