Building Plastics ČR 2 minuty

Předokenní rolety FASADE Minirol zajišťují architektonicky čistý a ničím nerušený vzhled fasády. Na rozdíl od jiných typů předokenních rolet nejsou umístěny ve viditelném krycím boxu, ale navíjejí se do boxu zaomítacího, který je skrytý pod fasádou, a tak s ní dokonale splývá. Toto řešení je vhodné jak pro novostavby, tak pro rekonstrukce.

Zaomítací rolety pro nerušený vzhled fasády

U2-rendr-foto-570-×-FASADE.jpgJak je řešeno napojení zaomítacího boxu na fasádu? Krycí box je odizolovaný a umístěný nad okenním otvorem. Lze jej umístit do speciálního typu překladu s prostorem pro instalaci boxu nebo do zateplovacího systému s dostatečnou hloubkou pro ukrytí boxu. Napojení boxu na fasádu umožňuje tzv. „nos“, což je profil z extrudovaného hliníku s předsunutou lištou na spodní straně boxu a polyesterovou deskou po celé výšce boxu, který slouží k nanesení tepelné izolace a zatáhnutí omítky.

Doporučení pro montáž předokenních rolet FASADE

  • vhodné zejména pro montáž před dokončením omítek u novostaveb
  • možnost využití také u rozsáhlejších rekonstrukcí nebo při zateplování domu
  • stavební připravenost pro montáž
  • osazená výplň otvoru
  • začištěné ostění a jiné navazující konstrukce
  • dotažené zatrubkování elektroinstalace pro případ montáže rolety s motorickým řízením
  • kotvení krycího boxu je na zvážení montážníka
  • nosným prvkem celého systému jsou vodící lišty, díky čemuž není nutné krycí box ve většině případů kotvit
  • u větších rozměrů (od velikosti boxu 180 mm) je možné zvážit kotvení za využití pomocného profilu ve tvaru písmene „L“

Co umožňuje pohyb lamel rolety? Bezproblémový a lehký pohyb lamel rolety zajišťují vodící lišty umístěné po stranách rolety. Lamely rolety jsou vsunuty do vodících lišt pomocí čepů, které jsou umístěny na bočnici rolety. K volbě jsou dostupné různé hloubky a šířky vodících lišt, které jsou tvořené profilem z extrudovaného hliníku s možností různých barevných povrchových úprav a které fungují jako nosný prvek celého systému. Do roletového boxu je možné integrovat rolovací síť proti hmyzu a tak spojit dva výrobky do jednoho.

Variabilita barevných provedení a dekorů

9DC_0669_orezViditelné díly jako vodící lišty, koncová lamela a roletový pancíř (lamely) umožňují výběr různých barevných provedení a dekorů. Ve standardní nabídce je možnost výběru z několika základních barevných odstínů nebo dřevodekorů z nabídky renolitových folií. Na přání zákazníka nabízíme i možnost nalakování dílů do libovolné barvy podle vzorníku RAL.

Individuální barevné provedení či dekor je možné zvolit pro každý jednotlivý díl, díky čemuž nabízí zaomítací rolety široké možnosti nejrůznějších kombinací a sladění.

Zdroj textů: http://www.minirol.cz/. Zdroj obrázků: http://www.minirol.cz/.
minirol_logo

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě Building Plastics ČR, která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její další články.

Navštivte firemní profil Building Plastics ČR nebo web minirol.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu Building Plastics ČR a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (3 komentáře)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace