NEXT 1 minuta

Nejsou dveře jako dveře a dvojnásob to platí u dveří bezpečnostních. Pokud chcete účinně chránit své domovy, majetek i zdraví, vybírejte pečlivě. Poradíme vám, na co si dát pozor.

Na co si dát pozor při výběru bezpečnostních dveří?

Zjistěte si skutečného výrobce a zemi původu

Každý měsíc instalujeme bezpečnostní dveře Next místo řady vykradených nekvalitních dveří, které se jako bezpečnostní dveře bohužel jen tvářily. Nejčastěji se jedná o lehké plechové dveře dovezené z Polska nebo Číny. Ve své zemi původu se prodávají za zlomek ceny, za kterou jsou nabízeny na českém trhu. A o reálné bezpečnosti se většinou mluvit nedá. Certifikáty jsou často neplatné, falešné či propadlé. Oblíbeným trikem je, že dostanete certifikát k jinému typu dveří.

Obstojí jen dveře s platnými certifikáty pro Českou republiku

Opravdu kvalitní produkt musí mít nejen certifikát z českých zkušeben dle evropských norem, ale i výrobu kontrolovanou certifikačním úřadem. Jinak totiž nemáte žádnou jistotu, jestli firma vyrobila a dodala Vám výrobek, který je na daném certifikátu.

Bez platných certifikátů nemáte jistotu, že se k vám zloději nedostanou, navíc v případě vloupání vám může pojišťovna odmítnout plnění.

Pokud vybíráte z několika dodavatelů, ověřte si existenci certifikátů akreditované zkušebny zde:

http://www.trezortest.cz/zarazeni/bezpecnostni-trida-3/

Všechny NEXTY certifikujeme

Podívejte se, jak probíhají testy bezpečnostních dveří a jak je snadné překonat dveře standardní.

Smutná praxe

Nenechte se podvádět předraženými nekvalitními výrobky. Dávejte pozor i na certifikáty pro vložky a kování, které ke dveřím dostanete. Měly by být ve stejné bezpečnostní třídě. Rovněž nekvalitní montáž může zcela znehodnotit bezpečnost produktu.

Bezpečnostní dveře určitě nikdy nekupujte ani nevylepšujte u podomních obchodníků.

next_logo

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě NEXT, která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její další články.

Navštivte firemní profil NEXT nebo web next.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu NEXT a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (2 komentáře)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace