MK ROLETY 3 minuty

Patříte mezi majitele klasických horizontálních žaluzií, jenže za ta léta svojí existence u vás doma už mají hromadu poruch a neduhů? Je čas na změnu! Vyzkoušejte naše tipy s mnohem estetičtějšími žaluziemi.

Kdy je správný čas vyměnit staré žaluzie za nové?

Staré, dobré a rozbité…

Horizontální žaluzie jsou praktickým prvkem, o tom není pochyb. Plní svou funkci, barevně je lze zkombinovat s většinou interiérů a jsou cenově snadno dostupné. Jenže! V mnoha domácnostech jsou zastaralé a obecně mají plno zbytečných mechanických součástek, které se s přibývajícími roky začnou opotřebovávat, až je nakonec nutná nějaká ta oprava.

Nejčastějšími potížemi jsou zpřelámané lamely, barva je vybledlá od sluníčka a žaluzie se tudíž stávají méně atraktivní a plastová tyčka pro naklápění úhlu lamel se navíc často někde ohne nebo se odlomí rukojeť. Mezi vzhledové nedostatky si navíc přidejte i omatlanou šňůrku pro stahování a vytahování žaluzií a máte dokonalý obrázek. A teď se rozpomeňte, kolik takových žaluzií doma vlastně máte. Nečeká vás těch oprav nějak moc? Opravdu ještě chcete mít takové žaluzie doma? Je čas objevit alternativy a nová řešení pro moderní interiér.

„Věděli jste, že první otočné žaluzie pocházely z Francie a nechal si je patentovat jeden truhlář již v roce 1812? A jejich obliba stále neopadla!“

Vyberte si ten správný materiál!

Vnitřní žaluzie se vyrábějí ze dřeva, PVC, látek nebo lakovaného hliníku. Nejčastěji používaným materiálem jsou však tkaniny, neboť nabízejí obrovské množství druhů. Široký výběr začíná u barev a pokračuje až k hustotě látky, která dle vaší volby propouští světlo. Protože sortiment je opravdu široký a neexistuje typ okna, na který by látková žaluzie nepasovala, je vhodné, abyste při výběru vzali v potaz opravdu všechny pokoje vašeho domova. Ne všude totiž chcete mít absolutní tmu – nebo naopak nechcete mít všude mírně prosvítající slunce.

dřevěné žaluzie v interieru

Den a noc? Jedna z mnoha možností

Největším hitem poslední doby jsou žaluzie s názvem Den a noc Jsou velice praktické a mají mnoho výhod. V prvé řadě obsahují dvě až tři žaluzie za sebou a ovládají se jen jedním mechanismem. Den a noc nabízí zcela zatemňovací pruhy nebo také pruhy jemné transparentní, jimiž omezíte průnik slunečních oslnivých paprsků do bytu. V druhé řadě se pak žaluzie mohou pochlubit hned několika vlastnostmi zahanbujícími starší řešení.

Žaluzie se navíjejí na trubku, díky čemuž je krásně schováte do „designového pruhu“ nad oknem. Nikde nic nevisí ani nepřečnívá. Plusem pro mnohé navíc jistě bude i snadná údržba, kdy žaluzii stačí otřít vlhkým hadříkem, případně přejet vysavačem. Zde je však nasnadě opatrnost, abyste žaluzii neponičili. A bonus na závěr? Některé žaluzie se vyrábějí z nehořlavých materiálů, což zvyšuje jejich bezpečnost.

Zkuste vertikální žaluzii

Velmi oblíbenou variantou se stávají vertikální žaluzie. Uplatní se jak v kancelářích, tedy komerčních budovách, tak i v domácnostech. Nejlépe padnou na rozlehlé plochy, ale díky své přizpůsobivosti vyniknou i na atypických oknech. V poslední době můžete vidět jejich využití zejména na prosklených balkonech, protože díky pruhům látky jsou vertikální žaluzie vysoce prodyšné. Vybírat si můžete z různých druhů tkanin od zatemňovacích až po zcela průsvitné, jež dodávají interiéru jistý půvab. Látky se pyšní nejen jednobarevným provedením, ale k mání je i mnoho vzorovaných obměn.

vertikalni zaluzie Erfal blog

Moderní Plisé

Plisé patří u našich zákazníků mezi nejpopulárnější zastiňovací ochranu proti slunci vůbec. Mají všestranné využití a v interiéru vypadají velice přirozeně. Dodávají pokojům útulnost a pocit domova. Plisé žaluzie jsou snadno ovladatelné, a to ať už šňůrou, plastovým či hliníkovým madlem, nebo dálkovým ovladačem, a to vždy na míru. Jejich výrobcem je německý ERFAL.

Zdroj obrázků: https://www.mk-rolety.cz/.
MK_LOGO

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě MK ROLETY, která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její další články.

Navštivte firemní profil MK ROLETY nebo web mk-rolety.cz.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu MK ROLETY a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (4 komentáře)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace