HELLA stínící technika 3 minuty

Je pravdou, že málokdo z nás si každý den uvědomuje fakt, jak nás ovlivňuje mít dobře připravené denní světelné podmínky pro pracovní výkon. Společnost Hella stínící technika vám proto ráda poradí s řešením pro správné řízení dopadu světla.

Denní světlo pro lepší pracovní výsledky

Denní světlo pro lepší výsledky

Světlo a produktivita jsou úzce spjaté

Všude, kde je potřeba soustředit se na práci, přispívá denní světlo rozhodujícím způsobem k výkonu člověka. To platí stejně jak pro kanceláře či dílny, tak i pro učebny a prostory pro semináře. Špatné osvětlení umělým světlem a k tomu ještě špatný vzduch v nevětrané místnosti jsou nejčastějšími příčinami takzvaného „Sick Building Syndroms“ (SBS), což je obecný termín pro součet zdravotních poruch, jako jsou bolesti hlavy, únava, poruchy spánku a obecná malátnost, které se mohou vyskytnout při nepříznivých podmínkách v uzavřených prostorech. Lidé, kteří musí podávat výkony v neuspokojivých světelných poměrech, jsou tímto syndromem stiženi častěji.

Není přitom důležitá pouze intenzita světla, ale i složení světelného spektra. Sluneční světlo jako nejpřirozenější zdroj světla je v pracovním prostředí nenahraditelné a má v této souvislosti obzvlášť pozitivní vliv na produktivitu, zdraví a pohodu. Práce při denním světle usnadňuje vnímání barev i vidění obecně a méně unavuje a lépe šetří tělesné zdroje, které jsou potřeba pro zvládání pracovních povinností.


Regulace dopadu světla pro vyšší výkonnost

Světlo na pracovišti má být co nejdéle přirozené. To znamená, že sluneční světlo se v ideálním případě využívá inteligentně a plánovaně tak, aby se osvětlily pracovní místa a učebny. Zároveň je ale potřeba se vyvarovat oslnění, aby se vytvořily optimální podmínky pro pracovní výkon. Regulace dopadu světla je potřeba právě zde, protože se postará o to, aby se světlo přenášelo přesně tam, kde je potřeba, a bylo tlumeno přesně tam, kde by mohlo rušit.

Venkovní žaluzie HELLA jsou vybaveny funkcí regulace dopadu světla do místnosti a přenášejí tak světlo do míst, kde je potřeba. Lamely nastavitelné podle potřeby se postarají o optimální světelnou situaci nezávisle na poloze slunce a intenzitě denního světla. V kombinaci s inteligentním řízením a senzory – například slunečním čidlem – může být optimální světlo zajištěno zcela automaticky v průběhu celého dne. Pohyb slunce je monitorován a připojené venkovní žaluzie nebo rolety se v případě potřeby otevírají nebo uzavírají, aby se udržela stále stejná úroveň osvětlení místnosti.

Venkovní žaluzie

Venkovní žaluzie HELLA se vyznačují vynikající kvalitou zpracování a bezchybnou funkcí. Regulují a dávkují přirozené sluneční světlo tak, aby se mohlo optimálně využít a aby přitom nedocházelo k oslnění.

ONYX – Řízení stínící techniky

ONYX je systém řízení speciálně vyvinutý pro obsluhu výrobků stínící techniky, umožňuje ovládat markýzy, venkovní žaluzie a rolety pohodlně prostřednictvím smartphonu nebo tabletu. Ve spojení se senzory, jakými jsou sluneční a větrné čidlo, přebírá systém automatickou optimalizaci vaší situace světla.


Zdroj obrázků: https://www.hella.info/.
hella

Rádi byste se dozvěděli bližší informace o firmě HELLA stínící technika, která článek vytvořila? Můžete si prohlédnout její další články.

Navštivte firemní profil HELLA stínící technika nebo web hella.info.

Zaujalo vás téma článku, produkt nebo služba?
Poptejte nezávazně a zcela zdarma firmu HELLA stínící technika a ona se vám sama ozve!

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s ostatními!

Názory k článku (8 komentářů)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace